ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε δίκη 14 συνδικαλιστές και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Για την υπόθεση των εικονικών δανείων

Σε δίκη 14 συνδικαλιστές και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν 14 υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και συνδικαλιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση των εικονικών δανείων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠ.ΠΟ.

Με το υπ’ αριθμ. 1876/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη για τα δανεικά αλλά… αγύριστα δάνεια που δόθηκαν σε υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2012-2014.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) και πρόεδρος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2002 μέχρι και το 2017 Ιωάννης Τσακοπιάκος, ο διευθυντής του Ταμείου Γιώργος Βλαντής, μέλη των διοικήσεων του Ταμείου και συνδικαλιστές.

Οι 14 κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Τα δάνεια φέρεται να είχαν δοθεί σε 133 υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, κάποιοι υπάλληλοι δεν έλαβαν ποτέ τα δάνεια, ενώ έχουν «κάνει φτερά» 282.000 ευρώ με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο. Είναι η δεύτερη κατά σειρά δικαστική περιπέτεια του Γ. Βλαντή, καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, για την υπόθεση υπεξαγωγής των βιβλίων πρωτοκόλλου και πρακτικών του Δ.Σ. κατά την κατάληψη των γραφείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΥΠΠΟ την περίοδο 30 Ιανουαρίου – 8 Μαρτίου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, το ίδιο δικαστήριο είχε απαλλάξει συνδικαλιστές του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων τον κατηγορούμενο και στη δεύτερη δικογραφία Ι. Τσακοπιάκο, παρά την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας. Για την απαλλαγή των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Παναγιώτη -Δαυίδ Τριανταφύλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.