ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε δύο μέτωπα – Έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε δύο μέτωπα – Έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, η φωτιά στην Άμφισσα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους»

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε.

Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχει γίνει προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.