ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο «συνωμότης» αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα

Ο ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά της Ιορδανίας είχε κατηγορηθεί ότι συνωμότησε κατά του θρόνου

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο «συνωμότης» αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον ιορδανικό λαό, ότι ο ετεροθαλής αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάμζα, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, έναν και πλέον χρόνο αφού κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε «συνωμοσία» εναντίον του βασιλείου.

«Αποφάσισα να δεχτώ τις συστάσεις του συμβουλίου που συγκροτήθηκε με βάση τον Νόμο για τη βασιλική οικογένεια και να περιορίσω τις επικοινωνίες, τον τόπο κατοικίας και τις μετακινήσεις του πρίγκιπα Χάμζα» ανέφερε ο Ιορδανός μονάρχης στην επιστολή.

Ο αποξενωμένος πρίγκιπας Χάμζα, πρώην διάδοχος του θρόνου, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση πέρυσι.

Τον Απρίλιο του 2021 κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να αποσταθεροποιήσει τη μοναρχία στο πλαίσιο συνωμοσίας υποκινούμενης από το εξωτερικό, αλλά δεν τιμωρήθηκε αφού δήλωσε πίστη στον βασιλιά. Ένας πρώην σύμβουλος των ανακτόρων, ο Μπάσεμ Αουαντάλαχ και ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών για την ανάμιξή τους σε αυτήν την υπόθεση.

Ο Χάμζα, 42 ετών σήμερα, ανακηρύχθηκε διάδοχος όταν πέθανε ο βασιλιάς Χουσέιν το 1999 και ανέβηκε στον θρόνο ο Αμπντάλα. Πέντε χρόνια αργότερα ο Αμπντάλα ονόμασε διάδοχο τον γιο του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Η διαμάχη κλόνισε την εικόνα της Ιορδανίας ως πυλώνα σταθερότητας στην απρόβλεπτη Μέση Ανατολή.

Το παλάτι οργίστηκε όταν ο πρίγκιπας Χάμζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι παραιτείται από τον βασιλικό τίτλο του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθείται στη χώρα. Με βάση τον νόμο για τη βασιλική οικογένεια, οι τίτλοι ανακαλούνται μόνο από τον μονάρχη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα σε βάρος του Χάμζα είχαν χαλαρώσει τον Μάρτιο, αφού ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.