ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε ρωσικά χέρια η Νοβομιχαΐλοβκα: Οι πεζοναύτες ύψωσαν την σημαία (φωτό)

Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει

Σε ρωσικά χέρια η Νοβομιχαΐλοβκα: Οι πεζοναύτες ύψωσαν την σημαία (φωτό)

Τα ρωσικά στρατεύματα δηλώνουν πως κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό Νοβομιχαΐλοβκα στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με νέες ενημερώσεις ρωσικών μέσων, ο ρωσικός στρατός ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση κατάληψης της Νοβομιχαΐλοβκα στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ. Αυτό το επίτευγμα χαρίζει στα ρωσικά στρατεύματα την ευκαιρία να προελαύσουν περαιτέρω σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Πηγές της ρωσικής ειδησεογραφικής Avia-pro ανέφεραν πως αυτήν την στιγμή ο ρωσικός στρατός «καθαρίζει» την περιοχή γύρω από τον οικισμό, ωστόσο ήδη οι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν εγκαταλείψει την Νοβομιχαΐλοβκα μαζικά τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα ειπώθηκε πως η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Μόσχας εκδίωξε μονάδες του ουκρανικού στρατού από την περιοχή.

Για τους Ρώσους η κατάληψη της Νοβομιχαΐλοβκα θεωρείται μία σπουδαία επιτυχία, αφού θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Κρεμλίνου να επεκτείνουν τις τακτικές τους δυνατότητες και να συντονίσουν καλύτερα μία επίθεση στο κοντινό Ουγκλεντάρ και κατ’ επέκταση να πλησιάσουν ακόμη περισσότερη την Κονσταντίνοβκα. 

Χάρτης - Ουγκλεντάρ-Μαρίινκα-Νοβομιχαΐλοβκα (μέσα Δεκεμβρίου 2023)

Η επιχείρηση κατάληψης της Νοβομιχαΐλοβκα από τα ρωσικά στρατεύματα ήταν αρκετά περίπλοκη και δύσκολη, αναφέρουν οι Ρώσοι, προσθέτοντας πως το εν λόγω χωριό μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα από τα κρισιμότερα οχυρωματικά κέντρα του ουκρανικού στρατού, χαρίζοντάς του πρόσβαση στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ και στην περιοχή γύρω από το Ουγκλεντάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.