ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Seven Stars-2022»: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Συμμετείχαν τα κράτη-μέλη της SEEBRIG και παρατηρητές από την Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία

«Seven Stars-2022»: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Seven Stars-2022» της ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe Brigade – SEEBRIG) η οποία διεξήχθη από 28 Σεπτεμβρίου έως και 7 Οκτωβρίου στο Βέλες των Σκοπίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετείχαν τα κράτη-μέλη της SEEBRIG (Ελλάδα, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία) και παρατηρητές από την Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Σκοπός τής άσκησης, η οποία διεξάγεται κάθε 2 έτη, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του στρατηγείου της SEEBRIG και των μονάδων που υπάγονται σε αυτήν και η ανάπτυξη κοινής αντίληψης επί θεμάτων επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης, ανθρωπιστικής βοήθειας και επιχειρήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με 14 επιτελείς που τοποθετήθηκαν στο επιτελείο της SEEBRIG, αλλά και με έξι αξιωματικούς του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece ως παρατηρητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, παρουσία της υφυπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας και προέδρου της South-Eastern Europe Defense Ministerial – Coordination Committee, Teodora Genchovska, του υφυπουργού Άμυνας των Σκοπίων, Bashkim Hasani, του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου, ως εκπρόσωπου του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και των υπαρχηγών ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη δραστηριοτήτων τακτικού επιπέδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.