ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σημαντική εξέλιξη: Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε δύο μονάδες του συστήματος Iron Dome

Δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Ισραήλ

Σημαντική εξέλιξη: Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε δύο μονάδες του συστήματος Iron Dome

Μετά από δύο και πλέον μήνες κλιμάκωσης των εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της λιβανέζικης πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ, που ξεκίνησε η τελευταία ως απάντηση στην έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, η Χεζμπολάχ έχει αρχίσει να στοχεύει ισραηλινά μέσα αεράμυνας.

Σύμφωνα με το militarywatchmagazine ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χτυπήματα στις 18 Δεκεμβρίου έπληξαν δύο συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος για πρώτη φορά. 

Το Iron Dome είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο πολυεπίπεδο δίκτυο αεράμυνας του Ισραήλ και προορίζεται για την αναχαίτιση πόρων μικρής εμβέλειας, χαμηλού υψομέτρου και σχετικά χαμηλού κόστους, όπως πυραυλικό πυροβολικό και μικρά drones.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με συστήματα όπως το Barak 8 και το David’s Slingshot, τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για στόχευση στοιχείων όπως αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι τόσο η Χεζμπολάχ όσο και οι παλαιστινιακές πολιτοφυλακές στη Γάζα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά πυραύλων για να χτυπήσουν ισραηλινούς στόχους, η διακοπή των δυνατοτήτων του συστήματος Iron Dome έχει τη δυνατότητα να χρησιμεύσει ως πολλαπλασιαστής δύναμης για μελλοντικές επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.