ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Σκληροί τρομοκράτες οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν «χτύπημα» στου Ψυρρή» λέει η ΕΥΠ αλλά δεν το αποδεικνύουν τα ευρήματα

Πολλά ερωτηματικά για την «δράση» τους

«Σκληροί τρομοκράτες οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν «χτύπημα» στου Ψυρρή» λέει η ΕΥΠ αλλά δεν το αποδεικνύουν τα ευρήματα

Στην εξάρθρωση υποτίθεται «τρομοκρατικής ομάδας« αλλοδαπών που «ετοίμαζε  επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους Ελλάδα», προχώρησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει γενικώς τίποτε για όλους τους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες που έρχονται από την Μέση Ανατολή, ποιοι από αυτούς μπορεί να ανήκουν σε κάποια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Είναι πολύ εύκολο μέσα στα καραβάνια των παράνομων μεταναστών να διεισδύσουν εξτρεμιστικά στοιχεία και ποτέ κανείς να μην γνωρίζει τίποτε για το παρελθόν τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάστηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες περίπου 20 άτομα- ομοεθνείς των δυο Πακιστανών χωρίς να προκύψει εμπλοκή τους στα εξτρεμιστικά σχέδια των δυο συλληφθέντων.

Μάλιστα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις που ζητήθηκε σε κάποιους να συμμετάσχουν έναντι αμοιβής στην επίθεση του εστιατορίου – συναγωγή της οδού Αισώπου στου Ψυρρή και εκείνοι το αρνήθηκαν.

Όμως η επιχείρηση ανεβλήθη, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τα όπλα που αναζητούσαν και για το λόγο αυτό στράφηκαν στα κανάλια των ποινικών.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί ηλικίας 27 και 29 ετών ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη δούλευαν σε αγροτικές εργασίες και κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ από όπου είναι και ο 30χρονος μεγάλος αρχηγός που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

Είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν 5 χρόνια από την Ορεστιάδα του Έβρου και μάλιστα ο ένας από τους δυο, όπως διαπιστώθηκε είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

Ενημέρωσαν την Αντιτρομοκρατική και άρχισε η παρακολούθηση τους. Τελικά, στις 15 και 16 Φεβρουάριου συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση και έτσι κατέσχεσαν τα κινητά τους και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ανέσυραν τις επαφές και τις συνομιλίες που είχαν μεσώ διαδικτυακών εφαρμογών.

Όπως προέκυψε, πρώτος στόχος ήταν το εστιατόριο – εβραϊκή συναγωγή στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, ενώ κατέγραφαν και κινήσεις ισραηλινών προσώπων οι οποίοι υποτίθεται θα ήταν οι επόμενοι στόχοι.

Οι Πακιστανοί, περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που τους ενδιέφερε, λένε οι αναλυτές των δυο υπηρεσιών, είναι να σκοτώσουν όσοι πιο πολλά άτομα μπορούσαν για να ανέβει το ύψος της ματωμένης αμοιβής ενώ ήταν και εμποτισμένοι με θρησκευτικό φανατισμό.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ευχαρίστησε τους Έλληνες για την ταχεία δράση τους

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ευχαρίστησε τους Έλληνες για την «ταχεία δράση τους».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Η σύλληψη των τρομοκρατών στην Ελλάδα που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, αντανακλά τις δυνατότητες πληροφοριών του Ισραήλ και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας για την ταχεία δράση τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.