ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανοί για το ρωσικό μαζικό χτύπημα: «Πολλά τα πυρά για την απώλεια ενός πλοίου του Στόλου Μαύρης Θάλασσας»

Δεκάδες drone, πύραυλοι κρουζ και υπερ-υπερηχητικοί χτύπησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις πόλεων σε όλη την Ουκρανία

Ουκρανοί για το ρωσικό μαζικό χτύπημα: «Πολλά τα πυρά για την απώλεια ενός πλοίου του Στόλου Μαύρης Θάλασσας»

Το ρωσικό χτύπημα σήμερα κατά στόχων σε όλη την Ουκρανία και ιδιαίτερα στο Κίεβο έχει προκαλέσει σοκ στην ουκρανική διοίκηση και αυτό γιατί η Ρωσία χτύπησε ταυτόχρονα με πάνω από 150 ειδικά όπλα και πυρομαχικά.

Η ουκρανική πλευρά έχει κλονιστεί και δεν είναι τυχαίο ότι στα social media λένε ότι είναι πολύ μεγάλο χτύπημα ως εκδίκηση για την απώλεια ενός σκάφους.

18 νεκροί και 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός όπως αναφέρει η ουκρανική πλευρά αλλά αυτό που ήδη παραδέχονται είναι ότι τα χτυπήματα πέτυχαν κεντρικές αποθήκες οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών ενώ μεγάλη ήταν η εξάντληση των δυσεύρετων πυραύλων αεράμυνας των δυτικών συστημάτων ενώ ζημιές καταγράφηκαν πλήττοντας κτίρια κατοικιών στο Κίεβο, στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε ότι κατέρριψε 87 πυραύλους κρουζ και 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σύνολο 158 εναέριων “στόχων” που πυροδότησε η Ρωσία.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η μεγάλης έκτασης αεροπορική επίθεση τις τελευταίες ημέρες του χρόνου δείχνει πως δεν θα πρέπει να υπάρξει “συζήτηση για ανακωχή” με το Κρεμλίνο σε μια εποχή όπου υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον της κρίσιμης δυτικής υποστήριξης για το Κίεβο.

“Σήμερα, εκατομμύρια Ουκρανοί ξύπνησαν με τον ισχυρό ήχο εκρήξεων. Μακάρι αυτοί οι ήχοι των εκρήξεων στην Ουκρανία να μπορούσαν να ακουστούν σε όλον τον κόσμο”, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, απευθύνοντας έκκληση στους συμμάχους του Κιέβου να συνεχίσουν να παρέχουν μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια στη χώρα του.

«Όλοι οι στόχοι έχουν πληγεί» στις ρωσικές επιδρομές που έθεσαν στο στόχαστρο την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, ανέφερε σήμερα από την μεριά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διευκρίνισε πως η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 50 πλήγματα, μεταξύ των οποίων ένα «μεγάλο πλήγμα» στην Ουκρανία μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, αποθηκών πυρομαχικών και σημεία ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.