ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τζον Ράτκλιφ: Εγκρίθηκε η τοποθέτησή του ως νέου ηγέτη της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ – Μεγάλη νίκη Ν.Τραμπ

Τζον Ράτκλιφ: Εγκρίθηκε η τοποθέτησή του ως νέου ηγέτη της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ – Μεγάλη νίκη Ν.Τραμπ

Μεγάλη επιτυχία του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό σημειώθηκε πριν λίγο καθώς η Γερουσία ενέκρινε τον υποψήφιο ρεπουμπλικανό βουλευτή και πρώην εισαγγελέα του Τέξας, Τζον Ράτκλιφ ως νέο Διευθυντή όλων των Υπηρεσιών Πληροφοριών (Director of National Intelligence, DNI) των ΗΠΑ.

Ο βουλευτής του Τέξας, γνωστός για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη του στον μεγιστάνα πρόεδρο, έλαβε 49 ψήφους υπέρ έναντι 44 κατά, δηλαδή δεν υπήρξε ούτε μία διαρροή από το στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών παρά την σφοδρή πολεμική εναντίον του από τους δημοκρατικούς.

Η ψηφοφορία καθιστά τον Ράτκλιφ τον πρώτο υποψήφιο που εγκρίνεται από τη Γερουσία για ένα πόστο εθνικής ασφάλειας μετά τον Αύγουστο.

Ο Ράτκλιφ αναλαμβάνει τη θέση καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα απειλών σε ζητήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του κορωνοϊού, του σκληρού ανταγωνισμού με την Κίνα και της ευρέως διαδεδομένης αναμονής ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να αναμιχθεί στις αμερικανικές προεδρικές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Ο πρώην εισαγγελέας του Τέξας, γνωστός για την σκληρή πατριωτική γραμμή του, τοποθετήθηκε στην θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών, που δημιουργήθηκε το 2004 για να επιβλέπει τις δραστηριότητες της CIA, της NSA και άλλων 15 (!) υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ράτκλιφ ήταν το νεότερο μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών, με μόλις έξι μήνες στην επιτροπή, όταν ο Τραμπ τον επέλεξε για πρώτη φορά για τη θέση. Οι Δημοκρατικοί είχαν επικρίνει έντονα επίσης την απόλυτη αφοσίωσή του στον πρόεδρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.