ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Δίωξη στελέχους εταιρείας γιατί έκανε καμπάνια υπέρ της Ρωσίας – Κατηγορείται για κατασκοπία

Η E.Μπράνσον κατηγορείται από τους εισαγγελείς για έξι αδικήματα

ΗΠΑ: Δίωξη στελέχους εταιρείας γιατί έκανε καμπάνια υπέρ της Ρωσίας – Κατηγορείται για κατασκοπία

Η Έλενα Μπράνσον, 61 ετών, που έχει αμερικανική και ρωσική υπηκοότητα και είναι υπεύθυνη μιας καμπάνιας άσκησης δημόσιας επιρροής υπέρ της Ρωσίας, κατηγορείται για παράνομη δράση ως μη καταγεγραμμένη πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη.

Η Μπράνσον κατηγορείται από τους εισαγγελείς για έξι αδικήματα, καθώς δεν καταγράφηκε επισήμως στα μητρώα της αμερικανικής κυβέρνησης ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης και συμμετείχε σε συνομωσία απάτης με θεωρήσεις εισόδου.

Αναχώρησε από τις ΗΠΑ για τη Ρωσία το 2020 και παραμένει ασύλληπτη, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος της Μπράνσον συμβαδίζει με τις κινήσεις των ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Ειδικότερα επί τη βάσει των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων, η ανάγκη του εντοπισμού και της παρεμπόδισης προσπαθειών άσκησης ξένης επιρροής είναι καθοριστικής σημασίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάμιαν Γουίλιαμς, εισαγγελέας στο Μανχάταν.

Δεν έγινε δυνατή μία επικοινωνία με την Μπράνσον, ώστε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η Μπράνσον έλαβε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε χρηματοδότηση από τη ρωσική κυβέρνηση για τη διαχείριση ενός οργανισμού που είναι γνωστός ως το Ρωσικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, που οργάνωσε την εκστρατεία δημόσιας επιρροής “Αγαπώ τη Ρωσία” στις ΗΠΑ, προωθώντας τη ρωσική ιστορία και την κουλτούρα στη νεολαία των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος οργανισμός άσκησε δημόσια επιρροή προς αξιωματούχους στην πολιτεία της Χαβάης, προκειμένου να μην αλλάξει το όνομα ενός πρώην ρωσικού φρουρίου στο νησί Καουάι, ενώ διοργάνωσε και μία επίσκεψη αξιωματούχων από τη Χαβάη στη Μόσχα για να συναντηθούν με Ρώσους ομολόγους τους, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.