Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Ισχυρίζονται πως ο «Έλληνας κατάσκοπος» ομολόγησε «τις προδοσίες μία προς μία»

Τι συμβαίνει με το κινητό και το email του

Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Ισχυρίζονται πως ο «Έλληνας κατάσκοπος» ομολόγησε «τις προδοσίες μία προς μία»

Ο τουρκικός Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών δήλωσε ότι ο Mohammad Amar Ampara, βρίσκεται σε επαφή με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και ότι η γραμμή κινητής τηλεφωνίας παρασχέθηκε από τους αξιωματικούς της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών καθώς και καθορισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η τουρκική υπηρεσία διατείνεται πως διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Και το αφήγημα συνεχίζεται:

Η σύζυγός του, Ράντα Αμπάρα, ήταν η «Αξιωματικός Εκπαίδευσης της Ράκα» των σχολείων του DAESH που ιδρύθηκαν για να προετοιμάσουν τα παιδιά για τζιχάντ και πως ο Αμπάρα, επιχειρεί για λογαριασμό της Ελλάδας. Δρούσε για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΕΥΠ και από το 2014 κάποιοι από αυτούς εισήλθαν παράνομα στην περιοχή της Συρίας, διαπιστώθηκε ότι ταξίδευε μέσω Τουρκίας και τέθηκε σε παρακολούθηση.

Ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών και των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο Ampara, συνελήφθη από τη MIT και παραπέμφθηκε στο δικαστικό μέγαρο μετά την κατάθεσή του στο Τμήμα Αντιτρομοκρατικής Gaziantep.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sabah, ο Ampara παραδέχτηκε ότι πήγε στην ελεγχόμενη από το Daesh περιοχή Ράκα 10 φορές μεταξύ 2014-2017 για να επισκεφτεί τη σύζυγό του και ότι έκανε τις επισκέψεις του υπό την καθοδήγηση και γνώση της ΕΥΠ.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία, διαπιστώθηκε ότι ο Ampara διέμενε σε ξενοδοχεία στο Gaziantep μεταξύ 2014 και 2022 και ότι τα ταξίδια αυτά τα έκανε σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Ο Ampara, ο οποίος μοιράστηκε πληροφορίες και παρατηρήσεις σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας με Έλληνες αξιωματικούς των πληροφοριών κατά την επιστροφή του από τη Ράκα, έκανε επίσης έρευνες για Σύριους που διαμένουν στη Μερσίνα, ακολουθώντας τις οδηγίες ελληνικών μελών των υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαπιστώθηκε ότι ο Ampara, εν γνώσει των Ελλήνων αξιωματικών πληροφοριών, εξασφάλιζε την παράδοση των μεταφορών χρημάτων σε μέλη του DAESH και στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν αιτήματος της συζύγου του, Randa, έστειλε χρήματα στη σύζυγο του μέλους του Daesh, Sheikh Yassin. , που δρούσε στη Ράκα, από το σύζυγό της που ζούσε στο Μαρόκο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος διεξήγαγε έρευνα για τον Μπιλάλ Α., επιχειρηματία κάτοικο Ελλάδας, πρώην αναπληρωματικό μέλος της Ένωσης Εξειδικευμένων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τροφίμων, που συνδέεται με την FETÖ/PDY, το 2020, κατόπιν αιτήματος των Ελλήνων αξιωματικών πληροφοριών. Από την άλλη, 10 χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν από τον Αμπάρα που συνελήφθη από την επιχείρηση της ΜΙΤ.

Εξηγώντας ότι άρχισε να ζει εκεί με την οικογένειά του αφού έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2001, ο Ampara ήθελε να επωφεληθεί από τον αποτελεσματικό νόμο για τις μετανοίες. Εξηγώντας ότι εργαζόταν στην Αθήνα μέχρι το 2014, ο Ampara είπε ότι υπήρχαν Σύροι πολίτες στη γειτονιά του και ότι το 2014, η σύζυγός του, Randa, άφησε ένα σημείωμα στο σπίτι εν αγνοία του και πήγε στη Συρία μέσω Τουρκίας και εντάχθηκε στο DAESH. Είπε ότι πήγε στη Συρία για να την φέρει πίσω στην Ελλάδα και κατά την επιστροφή του μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία και μια γυναίκα ονόματι Κυριακή και έναν άντρα ονόματι Νίκος, οι οποίοι ήταν Έλληνες. Η υπηρεσία Πληροφοριών, ήρθε στο δωμάτιο και είπε ότι είχε επαφή με την υπηρεσία.

Και οι… αποκαλύψεις του τουρκικού τύπου συνεχίζονται:

Περιγράφοντας τις λεπτομέρειες των συναντήσεών του με μέλη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, ο κατάσκοπος είπε: «Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ρώτησαν αν υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί στα τουρκικά σύνορα, αν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, αν σκυλιά έψαχναν τις πύλες των συνόρων, και μάλιστα ρωτούσαν αυτήν την ερώτηση σε όλες τις μελλοντικές μας συναντήσεις.

Ήθελαν να μάθουν λεπτομερώς για τα μέτρα που ελήφθησαν στη γραμμή ασφαλείας. Ρώτησαν επίσης αυτούς που εισήλθαν λαθραία στην Τουρκία από τη Συρία αν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση βίας. Ρωτήθηκα επίσης από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών τι ξέρω για τον φωτισμό, τα μέτρα ασφαλείας, τα σημεία ελέγχου, τους αριθμούς περιπολιών, τα παράνομα σημεία διέλευσης, τις περιόδους που αυξάνονταν οι έλεγχοι στα τουρκικά σύνορα, έλεγα», είπε.

Με το όνομα Σοφία…

Στην κατάθεσή του, ο Ampara είπε ακόμη σύμφωνα με τους Τούρκους: «Μου έδωσαν ένα μικρό νέο τηλέφωνο και είπαν ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτό το τηλέφωνο όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν μαζί μου. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα πήρε το δικό μου τηλέφωνο και κατέγραψε τον δικό του αριθμό με το αντρικό όνομα Κυριάκος. Αργότερα ο Νίκος πήρε το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσα και φώναξε τον εαυτό του Σοφία με το γυναικείο όνομα.

Πάντα τηλεφωνούσα και ενημέρωνα την Κυριακή και τον Νίκο αν άλλαζα επαρχία στην Ελλάδα ή πήγαινα κάπου. Ο Νίκος και η Κυριακή μου ζήτησαν να μάθουν τον κωδικό πρόσβασης Wifi του διαδικτύου που χρησιμοποιώ στο σπίτι, όπου η γυναίκα μου γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης και την τελευταία κατάσταση στη Ράκα.

Δεν έκανα πολλές ερωτήσεις αφού η γυναίκα μου θα μάθαινε ότι δούλευα για την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών και θα ήξερε ότι Ήμουν κατάσκοπος.

Και έχει και συνέχεια το τουρκικό αφήγημα:

Αποδείχθηκε ότι ο Ampara πραγματοποίησε 11 εισόδους και εξόδους στις γραμμές Ελλάδας-Τουρκίας, Συρίας και Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας μεταξύ 2014 και 2016 και έδωσε πληροφορίες σε αξιωματικούς της Ελλάδας όταν επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο ύποπτος δήλωσε ότι οι Έλληνες Αξιωματικοί Πληροφοριών του ζήτησαν να κάνει έρευνα για τον Anas S., ο οποίος συμμετείχε στο DAESH στη Μερσίνα, και ότι ήθελαν να μάθει για την τρέχουσα κατάσταση των μελών του DAESH με τα οποία συνδέθηκε, «Ήρθα στη Μερσίνη από την Αθήνα μετά από αυτό. Έστειλα τη διεύθυνση και τις συντεταγμένες του γυμναστηρίου που άνοιξε ο Anas S. στη Μερσίνα στους Έλληνες Αξιωματικούς Πληροφοριών και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με ρώτησαν για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας logistics πλοίων στο λιμάνι της Μερσίνης και κοινοποίησα τις πληροφορίες και τον αριθμό του Σύρου υπήκοου Αλί Δ. με τους αξιωματικούς των πληροφοριών.

Εκτός από αυτό, όταν οι Έλληνες αξιωματικοί πληροφοριών με ρώτησαν για τους ανθρώπους που προσεύχονταν στην Ελλάδα μαζί μου το 2020, είπα το όνομα του Μπιλάλ Α., ο οποίος προσευχόταν μαζί μου στην Ελλάδα και ήταν επιχειρηματίας και επίσης μέλος της FETO, αντίπαλος του Ερντογάν. Στη συνέχεια, τους έδωσα λεπτομερείς πληροφορίες για αυτό το άτομο και είπα ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο εναντίον της Τουρκίας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.