ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στα όρια του Κοσσυφοπεδίου βρέθηκε ο Σέρβος ΥΠΑΜ: «Αν υπάρξει όξυνση δεν θα μείνουμε αμέτοχοι»

Στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου,

Στα όρια του Κοσσυφοπεδίου βρέθηκε ο Σέρβος ΥΠΑΜ: «Αν υπάρξει όξυνση δεν θα μείνουμε αμέτοχοι»

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας μετέβη σήμερα στην σερβική δύναμη που είναι στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο στην Ράσκα όπου προέβη σε δηλώσεις που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς έφτασε στην Ράσκα, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, όπου σταθμεύει τμήμα του σερβικού στρατού.

Το σερβικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Βούτσεβιτς θα συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας με ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.

Στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς τόνισε στην  Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας ότι τα σενάρια δολοφονίας και απέλασης Σέρβων από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου είναι κόκκινη γραμμή για το Βελιγράδι.

«Η Σερβία, από πολιτική πλευρά, έχει καθορίσει κόκκινες γραμμές όταν διακυβεύονται ζωτικά, εθνικά και κρατικά συμφέροντά της. Μιλάμε, Θεός φυλάξοι, για σενάρια στα οποία κάποιος σκοτώνει Σέρβους, διώχνει Σέρβους, κανονίζει πογκρόμ, που μας συνέβησαν πριν από 20 ή 30 χρόνια», είπε ο Βούτσεβιτς.

Σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση τέτοιας όξυνσης της σύγκρουσης, η Σερβία δεν μπορεί να σταθεί στην άκρη.

«Τέτοιες καταστάσεις δεν θα ήταν μόνο… αφύπνιση, αλλά και μια στιγμή που η Σερβία δεν μπορεί απλώς να μιλάει και να κάθεται πίσω», τόνισε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.