ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Αμφίβολη η απολογία της μετά το νέο αίτημα του συνηγόρου της

Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Στο γραφείο της 35ης ανακρίτριας, η οποία διενεργεί την ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας, αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ’ προθέσεως κατά συρροή εις βάρος των δυο ανήλικων κοριτσιών της.

Η σημερινή απολογία, ωστόσο, της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον της ανακρίτριας είναι μάλλον αμφίβολη.

Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο συμπληρωματικό αίτημα εξέτασης μαρτύρων πριν την έναρξη της σημερινής απολογίας της κατηγορούμενης μητέρας, δηλώνοντας μάλιστα πως: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κυρία κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας».

Αμφισβητώντας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, με το οποίο οι θάνατοι των δυο κοριτσιών αποδόθηκαν σε εγκληματική ενέργεια και εγκαλώντας την ανακρίτρια για μεροληψία, ο κ. Κούγιας, αναφέρει πως «είναι απαραίτητο προ της απολογίας και προ της ανάκρισης να διενεργηθεί κατά αντιπαράσταση εξέταση των δύο αυτοδιορισθέντων Καρακούκη, Καλόγρηα με τις κυρίες Τσάκωνα, Τσιόλα και τους τακτικούς Ιατροδικαστές κ. Κραββαρίτη, ιατροδικαστή Λάρισας και κ. Μεσογίτη, Ιατροδικαστή Πελοποννήσου, κ. Τσαντίρη, Ιατροδικαστή Πειραιώς, αλλά και την επιλεγείσα ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση του ψευτογιατρού με κατηγορούμενο τον Κοντοστάθη Νικόλαο, διακεκριμένη επιστήμονα Ιατροδικαστή Αθηνών και Πειραιώς Δημακοπούλου Ουρανία».

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας αναφέρει στο σχετικό αίτημά του προς την ανακρίτρια, το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα:

«Επειδή ευθέως και εντίμως το τονίζω προς το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις, αιτούμαι όπως ικανοποιηθούν τα ως άνω αιτήματα της κυρίας κατηγορουμένης, όντας βέβαιος ότι έτσι θα αποδειχθεί η αθωότητα της, σεβόμενη όπως Σας επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία, το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης ΕΣΔΑ (αρ. 6 παρ. 2), όπως επιβάλλουν εκατοντάδες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Με το σκεπτικό αυτό, ο συνήγορος της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζψρτζίνας, ζητεί μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν πριν την σημερινή απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδιας, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα (για συμπληρωματική κατάθεση) και οι μάρτυρες αυτοί να «εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας ο συνήγορος επισημαίνει: «Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.