ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Αθήνα αύριο ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Ανησυχία για το τι θα ζητήσει από την Ελλάδα

Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος

Στην Αθήνα αύριο ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Ανησυχία για το τι θα ζητήσει από την Ελλάδα

Στην Αθήνα θα έρθει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και όλοι ανησυχούν -και δικαίως- για το τι μπορεί να ζητήσει για παραχώρηση ο Ουκρανός.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του κ.Παπαναστάση ο ΥΕΘΑ απάντησε:

«Δεν θα στείλει η Ελλάδα “Leopard” 2A6 στην Ουκρανία. Έχει στείλει κάποια BΜP, πρέπει να στείλει και κάποια άλλα. Έχει στείλει πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων.

Αν έχουμε δυνατότητες από το πλεόνασμα θα συνδράμουμε, γιατί από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι συνδράμουμε κάθε αγώνα κατά κάθε αναθεωρητισμού.

Τώρα, από εκεί και πέρα αύριο έρχεται ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας για επίσκεψη. Φαντάζομαι ότι θα γίνει πολλή συζήτηση, πολύ σπέκουλα, πολλές αναλύσεις για το τι έρχεται να ζητήσει, αμάν, θα δώσουμε και αεροσκάφη, θα δώσουμε και τους S-300, θα δώσουμε το ένα, θα δώσουμε και το άλλο, θα οργιάσουν οι φήμες.

Η θέση μας είναι από την πρώτη στιγμή σαφής και ξεκάθαρη. Δίνουμε ό,τι μπορούμε να δώσουμε, δεν δίνουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε εις το ελάχιστο τις δικές μας αμυντικές δυνατότητες δεδομένων των δικών μας εθνικών προκλήσεων ασφαλείας.

Κι αν τα πράγματα βαίνουν κάπου καλύτερα, όσον αφορά στη διμερή σχέση με την Τουρκία, εν τούτοις ο σχεδιασμός μας ως προς αυτό είναι πάγιος και δεδομένος και δεν αλλάζει.

Τώρα, από εκεί και πέρα είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε, αλλά μέχρι εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.