ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Αθήνα εντοπίστηκε 28χρονος Βρετανός – Η μητέρα του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Interpol

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αθήνα εντοπίστηκε 28χρονος Βρετανός – Η μητέρα του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Interpol

Η μητέρα ενός 28χρονου Σκωτσέζου, «σήκωσε στο πόδι» την Interpol δηλώνοντας εξαφάνιση του γιου της που έκανε διακοπές στην Κρήτη γιατί ανησύχησε όταν οι ενημερώσεις από τραπεζικές συναλλαγές έδωσαν το στίγμα του στην Αθήνα.

Αποτέλεσμα ηταν να σημανει «κόκκινος συναγερμός» και τελικά ο άνδρας μετά τη «σάρρωση» των ελληνικών αρχών και σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 28χρονος που μετά τον εντοπισμό του εξετάστηκε από ψυχολόγο, δήλωσε στις αρχές ότι είχε γνωστοποιήσει στην μητέρα του την πρόθεση να ταξιδέψει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς όμως να την ενημερώνει που βρίσκεται κάθε φορά.

Έτσι, μετά τη λήξη συναγερμού, μέσω της εφαρμογής WhatsApp έστειλε γραπτό μήνυμα στην μητέρα του ενημερώνοντας την ότι βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γραφείο Εξαφανισθέντων Ατόμων και ότι είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα όπως είπε μετά την Αθήνα, θα ταξιδέψει για την Πάτρα προκειμένου να πάρει το πλοίο για το Μπάρι της Ιταλίας.

Η καταγγελία στην Interpol

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα 7 Νοεμβρίου 2022 όταν στο Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ, έφθασε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωση από την Interpol, ότι όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο αστυνομικού συνδέσμου της πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο, τις προηγούμενες ημέρες, δηλώθηκε εξαφάνιση του υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.

Την δήλωση εξαφάνισης την έκανε η μητέρα του, η οποία εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του στην αστυνομία της Σκωτίας.

Η γυναίκα θορυβήθηκε καθώς όπως είπε ο γιος της ενώ της είχε πει ότι βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη διαπίστωσε πως πραγματοποίησε χρηματική συναλλαγή σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μάλιστα έδωσε και το όνομα του ξενοδοχείου και μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου εξακριβώθηκε ότι διαμένει ο νεαρός.

Ο 28χρονος κλήθηκε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, επιδεικνύοντας όλα τα νομιμοποιητικά του έγγραφα, του γνωστοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα η ιδιότητα των αστυνομικών και ενημερώθηκε ότι έχει δηλωθεί εξαφάνιση του από τη μητέρα του στην αστυνομία της Σκωτίας.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τμήμα Αναζητήσεων, όπου παρουσία υπηρεσιακού ψυχολόγου, εξετάστηκε στην αγγλική γλώσσα και δήλωσε προφορικά και γραπτώς σε υπεύθυνη δήλωση που υποβλήθηκε στο τμήμα της Interpol ότι βρίσκεται στην Αθήνα με τη θέληση του και στη συνέχεια θα ταξιδεύσει για την Πάτρα προκειμένου με πλοίο να μεταβεί στο Μπάρι της Ιταλίας. Εξακριβώθηκε ότι ο άντρας είναι καλά στην υγεία του, ότι έχει στην κατοχή του χρήματα και απεχώρησε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον Βρετανού που είχε δηλωθεί εξαφανισμένος

Εντοπίστηκε 28χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου στο Κέντρο της Αθήνας που αναζητούνταν ως εξαφανισμένος.

Μετά από δήλωση εξαφάνισης για 28χρονο υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου από συγγενικό του πρόσωπο στις αστυνομικές αρχές της Σκωτίας, και κατόπιν συνεργασίας  των αστυνομικών και προξενικών αρχών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 28χρονος σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξακριβώθηκε ήταν καλά στην υγεία του και έπαυσαν οι σχετικές αναζητήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.