ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στην Μόσχα ουκρανικά ΤΟΜΑ M2-Bradley, αλλά όχι όπως περίμεναν στο Κίεβο (βίντεο)

Τώρα ο Β.Ζελένσκι περιμένει να γίνει σύνοδος στην Ελβετία κατά της Ρωσίας

Στην Μόσχα ουκρανικά ΤΟΜΑ M2-Bradley, αλλά όχι όπως περίμεναν στο Κίεβο (βίντεο)

Στην Μόσχα ήθελαν να μπουν οι Ουκρανοί πριν την αντεπίθεση του 2023 που απέτυχε παταγωδώς οδηγώντας τον στρατό της σε εκατόμβη ανδρών και υλικών αλλά σήμερα τελικά τα κατάφεραν ορισμένα M-2 Bradley να εισέλθουν στην ρωσική πρωτεύουσα αλλά κάποιος αλλιώς.

Έτσι ακόμα μια παρτίδα καταληφθέντων αμερικανικών ΤΟΜΑ βρέθηκαν στα βαγόνια του μεταφορικού συρμού που έφτασε στην Μόσχα με σκοπό να συνεχίσει περισσότερο ο έλεγχος των δυνατοτήτων τους και για να γίνουν εκθέματα ως τρόπαια των μαχών.

Θυμίζουμε ότι πάνω από 200 τεθωρακισμένα του τύπου έχουν δοθεί στον ουκρανικό στρατό αλλά τα αποτελέσματά τους στο πεδίο δεν έδειξαν να είναι ουσιαστικής αξίας.

Την ίδια στιγμή ακούμε τον Όλ.Σολτς δηλώνει ότι «ο Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία όταν καταλάβει ότι δεν κερδίζει στο πεδίο της μάχης» αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον αδύνατον να συμβούν με αυτή την έννοια.

Από την άλλη ο Β.Ζελένσκι που ζητά η Δύση να “ξεγυμνώσει” τις δυνάμεις της και να του στείλει ότι έχει και δεν έχει σε ακόμα μια κίνηση εντυπωσιασμού (αν και πλέον δεν δείχνει να εντυπωσιάζει κανέναν) ζητά να συγκληθεί ειρηνευτική σύνοδος στην Ελβετία, με τη συμμετοχή 80-100 χωρών αλλά ημερομηνία δεν του δίνει κανείς.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως μια τέτοια σύνοδος θα ήταν άσκοπη χωρίς τη δική της συμμετοχή.

Ο Ζελένσκι είπε ότι πρέπει αρχικά να συμφωνηθεί η ημερομηνία μεταξύ του ίδιου και της προέδρου της Ελβετίας, ώστε ακολούθως να σταλούν οι προσκλήσεις σε ξένους ηγέτες. «Αναμένουμε να συμμετάσχουν 80 έως 100 χώρες», είπε ο Oυκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο αριθμός των χωρών που θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να υποχρεώσουν τη Ρωσία να αποδεχθεί μια δίκαιη ειρήνη».

Στη διάρκεια της συνέντευξης που βιντεοσκοπήθηκε κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Τσερνίχιβ, όπου επιθεώρησε οχυρωματικά έργα την Παρασκευή, ο Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε ακόμη συγκεκριμένη λίστα χωρών. «Θα συμφωνήσουμε πώς θα γίνει τις επόμενες ημέρες», είπε. «Ημέρες, ελπίζω. Όχι εβδομάδες», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.