ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον «αέρα» το ζήτημα του Φ.Μπελέρη: Το «όχι» από ΥΠΕΞ για υποψηφιότητα του με τη ΝΔ για να μην αντιδράσει ο Ε.Ράμα!

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στον «αέρα» το ζήτημα του Φ.Μπελέρη: Το «όχι» από ΥΠΕΞ για υποψηφιότητα του με τη ΝΔ για να μην αντιδράσει ο Ε.Ράμα!

Απέρριψε, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας την προσφυγή του Φρέντι Μπελέρη που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η προφυλάκισή του που είχε αποτέλεσμα να μην ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, κίνηση που δείχνει ότι ο Έντι Ράμα είναι διατεθειμένος να φθάσει μέχρι τέλους τη μεθόδευση για υφαρπαγή του Δήμου Χειμάρρας καθώς βλέπει ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δεν έχει πάρει και πολύ… ζεστά το ζήτημα.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο εκκρεμούν και άλλες προσφυγές που αφορούν την απόφαση για μη χορήγηση άδειας για να ορκιστεί, τους όρους σύλληψής του η οποία βεβαίως δεν εγινε επ’ αυτοφώρω όπως αναφέρεται σε ολη την δικογραφία, αλλά και την παράνομη παρακολούθηση πριν από την σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και την ίδια στιγμή ειδική νομική ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει επιπλέον προσφυγή στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι σκέψεις που επικρατούν στο κυβερνών κόμμα είναι ότι αν δεχτεί ο Φ.Μπελέρη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα πρόκειται για μια κίνηση η οποία δεν θα αφορά μονο στη συγκράτηση διαρροών προς τα «δεξιά» αλλά συγχρόνως θα δοθεί έτσι, εστω και έμμεση, απάντηση στον εκβιασμό που επιχείρησε ο Ραμα και στα τετελεσμένα που θέλησε να επιβάλει!

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μπελέρη θα υποχρέωνε τα Τίρανα να δώσουν εντολή για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης ώστε να μπορεί να απελευθερωθεί πριν τις εκλογές, διαφορετικά θα υπάρχει σοβαρή εμπλοκή εάν εκλεγεί και παράλληλα παραμένει ακόμη κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

Ωστόσο, η απελευθέρωσή του αυτομάτως θα του δίνει και το δικαίωμα να ορκισθεί δημαρχος, ακόμη κι αν αμεσως μετά ο Ράμα θα μπορεί να ζητήσει την καθαίρεσή του.

Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπελέρη επιμένουν ότι θα είναι μια έμπρακτη κίνηση στήριξης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ο ίδιος ο Μπελέρης θα μπορεί από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου να προωθήσει τα ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς και τα δικαιώματα τους στην Αλβανία αλλά και για το Κράτος Δικαίου στην γειτονική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Πάντως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις κυρίως στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς εκτιμούν ότι η επιλογή του Μπελέρη ως υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ θα προκαλέσει εντάσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.