Στον Νίγηρα μεταβαίνει σήμερα ο Ν.Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χ.Μασούντου

Θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις & Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης

Στον Νίγηρα μεταβαίνει σήμερα ο Ν.Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χ.Μασούντου

Ο Νίκος Δένδιας, αναμένεται να μεταβεί σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, στη Nιαμέι στο πλαίσιο της πρώτης στα χρονικά επίσκεψης Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη συγκεκριμένη χώρα.

Κατά την παραμονή του στον Νίγηρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Χασούμι Μασούντου (Hassoumi Massoudou), μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες και με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Νίγηρα.

Η μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Νίγηρα, η πέμπτη μετάβασή του στην Υποσαχάρια Αφρική σε διάστημα 12 μηνών, αντανακλά την έντονη διπλωματική δραστηριοποίηση της Ελλάδας και την αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας μας στην ανωτέρω περιοχή, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνομιλίες κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, τις εξελίξεις στο Σαχέλ και σειρά περιφερειακών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό και η τρομοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.