ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στρατηγικά αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ (βίντεο)

Νέα επίδειξη δύναμης των αμερικανικών δυνάμεων

Στρατηγικά αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ (βίντεο)

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή δείχνει να βρίσκεται στην “κόψη του ξυραφιού” και οι ΗΠΑ δείχνουν να λαμβάνουν κάθε μέτρο που θα αποτρέψει χτυπήματα στα συμφέροντά τους και εκτός των αεροπλανοφόρων και των Tomahawk στην περιοχή εμφανίστηκαν και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Μάλιστα οι ΗΠΑ επέλεξαν να τα επιδείξουν επί τουρκικού εδάφους καθώς τα B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη με την ίδια την βάση να εκδίδει ανακοίνωση χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο με σκοπό την εκπαίδευση και τον ανεφοδιασμό.

Τα αεροσκάφη B-1B Lancer της Αεροπορίας των ΗΠΑ προέρχονται από την βάση Dyess Air Force του Τέξας, και αναπτύχθηκαν στη βάση RAF Fairford στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τμήμα της Bomber Task Force 24-1.

Ειδικότερα, τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-1B πραγματοποίησαν για πρώτη φορά «hot-pit» ανεφοδιασμό, δηλαδή προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και ανεφοδιάστηκαν από τα πληρώματα εδάφους δίχως να σταματήσει η λειτουργία των κινητήρων.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμαχικών δυνάμεων με δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες που απαιτούν τον γρήγορο ανεφοδιασμό και επανεξοπλισμό πολεμικών αεροσκαφών σε προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις κοντά σε εμπόλεμες περιοχές.

Στη συνέχεια τα δύο αμερικανικά B-1B μετά τον δίωρο «hot-pit» ανεφοδιασμό απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135R και με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.