ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Super Hornet: Παρελθόν θα αποτελέσουν τα μαχητικά F/A-18E/F του αμερικανικού Ναυτικού

Η ανακοίνωση της Boeing κλείνει μια δεκαετία διακυμάνσεων για τη γραμμή παραγωγής Super Hornets

Super Hornet: Παρελθόν θα αποτελέσουν τα μαχητικά F/A-18E/F του αμερικανικού Ναυτικού

Η Boeing θα τερματίσει τη γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18E-F Super Hornet το 2025 και δεν θα δεχτεί άλλες παραγγελίες στις ΗΠΑ πέρα ​​από τα οκτώ αεροσκάφη που προστέθηκαν στον προϋπολογισμό του Κογκρέσου του 2023.

Η εταιρεία θα επικεντρώσει εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό και τις εγκαταστάσεις της σε άλλα έργα και θα «κοιτάξει μπροστά» σε μελλοντικές εργασίες, ανέφερε σε δήλωση της.

Με την απελευθέρωση του εργατικού δυναμικού και των εγκαταστάσεων παραγωγής με έδρα το Σεντ Λούις, η Boeing είπε ότι θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή του εκπαιδευτικού συστήματος T-7A Red Hawk, των F-15EX Eagle II και των εξαρτημάτων φτερών 777X για την Αεροπορία των ΗΠΑ και το μη επανδρωμένο drone MQ-25 Stingray για το Ναυτικό των ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη μελλοντικών προγραμμάτων.

Η ανακοίνωση της Boeing κλείνει μια δεκαετία διακυμάνσεων για τη γραμμή παραγωγής Super Hornets. Το αμερικανικό Ναυτικό αρχικά σχεδίαζε να σταματήσει να αγοράζει τα αεροσκάφη το από το 2014, εν μέσω περιορισμών του προϋπολογισμού, αν και το Κογκρέσο συνέχισε να προσθέτει αεροπλάνα σταδιακά τα επόμενα χρόνια, για να καλύψει το έλλειμμα μαχητικών στο απόθεμά του αμερικανικού Ναυτικού.

Η υπηρεσία σκόπευε να τερματίσει τις παραγγελίες Super Hornets μετά τη λήξη του τελευταίου συμβολαίου που υπεγράφη το 2019. Όμως το Κογκρέσο παρενέβη ξανά και πρόσθεσε 977 εκατομμύρια δολάρια το 2022 για 12 αεροσκάφη και 600 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους για οκτώ επιπλέον αεροσκάφη.

Η εκπρόσωπος της Boeing, Deborah VanNierop, δήλωσε ότι αυτά τα οκτώ F/A-18E/F θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής το 2025 και θα είναι τα τελευταία αμερικανικά Super Hornet που θα κατασκευαστούν. Το αμερικανικό Ναυτικό θα έχει αγοράσει συνολικά 698 Super Hornet μέσα σε 30 χρόνια, σύμφωνα με τα έγγραφα του προϋπολογισμού.

Η Ινδία βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία επιλογής ενός μαχητικού και το Super Hornet είναι μια από τις επιλογές που εξετάζεται. Εάν το Ινδικό Ναυτικό επιλέξει το Super Hornet, η Boeing θα κατασκευάσει αυτά τα αεροσκάφη και θα κλείσει τη γραμμή το 2027 μετά την ολοκλήρωσή τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος Super Hornet είναι κατάλληλοι για να εργαστούν σε άλλα έργα — εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης ζωής του συγκεκριμένου μαχητικού και νέες πλατφόρμες.

Το πρόγραμμα Super Hornet Service Life Modification, το οποίο αναβαθμίζει τα τζετ και προσθέτει περίπου 4.000 ώρες πτήσης στη διάρκεια ζωής τους, θα συνεχιστεί μέχρι τη δεκαετία του 2030 σε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στο Σεντ Λούις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.