ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συναγερμός στην Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σε επιφυλακή οι αρχές

Συναγερμός στην Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού για τρομοκρατικά χτυπήματα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στον απόηχο του μακελειού στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στον καθεδρικό της Κολονίας, και φέρεται να προχώρησε σε τουλάχιστον μία σύλληψη.

 «Μολονότι η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, Μίχαελ Έσερ.

Μετά τη βραδινή λειτουργία, ο χώρος ερευνήθηκε από εκπαιδευμένους σκύλους. «Την Κυριακή, όλοι οι επισκέπτες θα ελεγχθούν προτού να μπουν στον χώρο λατρείας» διευκρίνισε η αστυνομία, συστήνοντας στους πιστούς να φτάσουν νωρίς και να μην έχουν μαζί τους τσάντες.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολονία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Στη Βιέννη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις. Μία σύλληψη έχει γίνει και στη Γερμανία.

Στην ανατολική Γαλλία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για σχεδιασμό τρομοκρατικής απόπειρας. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σύσταση στις αστυνομικές αρχές να παρακολουθούν ιδιαίτερα τις διαδηλώσεις και κτήρια θρησκευτικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις επιβατών αεροπλάνου με 303 Ινδούς μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση ατόμων. Το ρουμανικό αεροπλάνο πραγματοποιούσε τη πτήση Ντουμπάι-Νικαράγουα, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Βατρί στην ανατολική Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.