ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης

Από την αρχή του 2022, 124 άνθρωποι συνολικά έχουν χαθεί από την έκρηξη αυτών των μηχανισμών

Συρία: Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης

Έντεκα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, κοντά στην Ντεράα, στη νότια Συρία, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι εκρηκτικοί αυτοί μηχανισμοί τους οποίους είχαν αφήσει οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία μέσα στους αγρούς, κατά μήκος των δρόμων και μέσα σε κτίρια, σκότωσαν εκατοντάδες άμαχους και τραυμάτισαν χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή του 2022, 124 άνθρωποι συνολικά έχουν χαθεί από την έκρηξη αυτών των μηχανισμών.

“Ένδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 ετών και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης ξηράς κατά τη διέλευση του μικρού φορτηγού τους”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το φορτηγάκι μετέφερε ως επί τω πλείστον εργάτες στην περιοχή Ντέιρ αλ-‘Αντας, κοντά στη Ντεράα, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία. Μερικοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Δαμασκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε το δράμα αυτό δίνοντας έναν πρώτο απολογισμό με πέντε νεκρούς. Τα περισσότερα θύματα είναι αγρεργάτες που πήγαιναν σε ένα χωράφι, πρόσθεσε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.