ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Ρωσικά μαχητικά έπληξαν στόχους κοντά στην αμερικανική βάση Αλ-Τανφ

Οι επίλεκτες συριακές δυνάμεις έτοιμες για ευρεία επίθεση βόρεια του Χαλεπίου

Συρία: Ρωσικά μαχητικά έπληξαν στόχους κοντά στην αμερικανική βάση Αλ-Τανφ

Η συριακή 25η Μεραρχία Δυνάμεων Ειδικών Αποστολών, γνωστή κυρίως με την προηγούμενη ονομασία Tiger Forces, έστειλε αρκετές από τις μονάδες της στη βόρεια περιοχή της χώρας, ενώνοντας τη δύναμη με ακόμα έναν επίλεκτο σχηματισμό που αναπτύχθηκε εκεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στις 21 Ιουνίου μονάδες καταδρομέων καθώς και έναν αριθμό πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών της μεραρχίας κοντά σε απροσδιόριστο μέτωπο στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Η 25η Μεραρχία Δυνάμεων Ειδικών Αποστολών, η οποία εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται από τον ρωσικό στρατό, θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς επιθετικούς σχηματισμούς του SAA.

Οι μονάδες καταδρομών και πυροβολικού της μεραρχίας αναπτύχθηκαν πιθανότατα στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου για να υποστηρίξουν τη βαριά οπλισμένη 105η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η οποία έφτασε στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

Η συριακή στρατιωτική συγκέντρωση στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου ξεκίνησε μετά από μια αντιπαράθεση μεταξύ του τουρκικού στρατού και των SDF.

Την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοι του εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου. Τα πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μαχητές της ομάδας, Σύριοι στρατιώτες και τουλάχιστον ένας πολίτης.

Οι SDF απάντησαν με βομβαρδισμούς σε κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, καθώς και στην περιοχή Ονκουπινάρ στη νότια Τουρκία. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Με την ανάπτυξη των επίλεκτων μονάδων της στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, η Συρία πιθανότατα προσπαθεί να αποτρέψει τόσο τον τουρκικό στρατό όσο και τις SDF προκειμένου να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή. Ούτε μια συριακή ούτε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση είναι πιθανό να λάβει χώρα στην περιοχή σύντομα, ειδικά επειδή η Δαμασκός και η Άγκυρα δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία εξομάλυνσης.

Την ίδια στιγμή, μαχητικά βομβαρδιστικά Su-24M της ρωσικής αεροπορίας πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών που δρούσαν κοντά στη φρουρά του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη νοτιοανατολική Συρία, στην περιοχή αλ-Τανφ.

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τις αεροπορικές επιδρομές εμφανίστηκε στο Twitter στις 22 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκαν. Οι αεροπορικές επιδρομές φέρεται να είχαν ως στόχο μαχητές που είχαν εκπαιδευτεί από τον συνασπισμό στη φρουρά αλ-Τανφ.

Περίπου 200 στρατιώτες των ΗΠΑ είναι συνήθως ανεπτυγμένοι στη φρουρά αλ-Τανφ, μαζί με εκατοντάδες μαχητές από μια ομάδα πληρεξουσίων γνωστή ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Ο συνασπισμός διατηρεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων 55 χιλιομέτρων γύρω από το αλ-Τανφ. Παρόλα αυτά, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δεκάδες ένοπλες περιπολίες πάνω από τη φρουρά τους τελευταίους μήνες, πιθανότατα για να παρακολουθούν ύποπτες δραστηριότητες εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.