ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι στις κηδείες τεσσάρων μελών οικογένειας που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Υποστηριζόμενοι από την Τουρκία

Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι στις κηδείες τεσσάρων μελών οικογένειας που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Χιλιάδες Κούρδοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες συμμετείχαν σήμερα στις κηδείες των τεσσάρων αμάχων – μελών μιας οικογένειας που σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Συρία από φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Το μακελειό προκάλεσαν σε χωριό της πόλης Ιντίρες της συριακής επαρχίας Χαλεπίου, μισθοφόροι της οργάνωσης «Αχράρ ασ Σαρκίγια» σκοτώνοντας εν ψυχρώ τέσσερα μέλη μίας οικογένειας Κούρδων και τραυμάτισαν άλλους τρεις επειδή είχαν ανάψει φωτιά για να γιορτάσουν το νέο περσικό έτος κατά τη γιορτή του Νορούζ.

Η σφαγή των Κούρδων από τους φιλότουρκους μισθοφόρους τζιχαντιστές προκάλεσε οργή στον τοπικό πληθυσμό μετατρέποντας την κηδεία των θυμάτων σε αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την αντικυβερνητική οργάνωση “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” που εδρεύει στο Λονδίνο το φονικό διέπραξαν μέλη αυτής της ένοπλης οργάνωσης, οι οποίοι αρχικά εξύβρισαν ομάδα νεαρών που είχε ανάψει φωτιά κοντά σε σπίτι για να γιορτάσει τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια σκότωσαν εν ψυχρώ τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους τρεις, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Το επεισόδιο καταγράφτηκε σε χωριό στην περιοχή που ελέγχεται από ένοπλους προσκείμενους στην Τουρκία και χτυπήθηκε βαριά από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση τζιχαντιστών Αχράρ ας Σαρκίγια προστέθηκε το 2021 στην αμερικανική μαύρη λίστα κι υφίσταται κυρώσεις, καθώς κατηγορείται για σφαγές, λεηλασίες και άλλες ωμότητες σε βάρος αμάχων κατά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία το 2018, καθώς και για τη δολοφονία της Κούρδισσας αγωνίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών Χεβρίν Χαλάφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.