ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα «καρφιά» του Ν.Πεσκόφ για την Δύση: «Δείτε τι έλεγαν για να καταλάβατε γιατί έγινε η επιχείρηση στην Ουκρανία»

Η κρίσιμη συμφωνία του Μινσκ και η απόφαση του Πούτιν

Τα «καρφιά» του Ν.Πεσκόφ για την Δύση: «Δείτε τι έλεγαν για να καταλάβατε γιατί έγινε η επιχείρηση στην Ουκρανία»

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ επιβεβαιώνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε απολύτως τα πάντα σωστά όταν πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια «στρατιωτική ειδική επιχείρηση», τόνισε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνομιλία με δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Γνωρίζουμε ότι τόσο ο Ποροσένκο, όσο και η Μέρκελ και ο Ολάντ, επιβεβαίωσαν ότι γι’ αυτούς, και αυτό σημαίνει για την Ουκρανία, για τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι συμφωνίες του Μινσκ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα προπέτασμα με το οποίο καμουφλάριζαν τις προθέσεις τους να προετοιμάσουν την Ουκρανία ειδικά για να λύσουν το πρόβλημα του Ντονμπάς με τη βία.

Αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι ο Πούτιν έκανε απολύτως το σωστό όταν αποφάσισε να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση για να σώσει τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος απάντησε αρνητικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η επιλογή της ρωσικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ντονμπάς είχε εξεταστεί για οκτώ χρόνια πριν από την έναρξη της «επιχείρησης».

«Όχι, αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί. Φυσικά, παρακολουθούσαμε στενά τι συνέβαινε στην Ουκρανία και είδαμε τη συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, είδαμε την προετοιμασία της Ουκρανίας να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα του Ντονμπάς με τη βία, κάτι που φυσικά θα κατέστρεφε εκείνη τη στιγμή την ύπαρξη των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες τώρα έχουν ήδη βυθιστεί στη λήθη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Ποροσένκο δήλωσε νωρίτερα ότι οι συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2015 κατέστησαν δυνατή τη μεταρρύθμιση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού κατά της Ρωσίας. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit τον Δεκέμβριο, η Μέρκελ χαρακτήρισε τις συμφωνίες του Μινσκ «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να γίνει ισχυρότερη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια, «ήταν σαφές σε όλους» ότι η σύγκρουση είχε παγώσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, «αλλά αυτό ήταν που έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο». Ο Ολάντ, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη διαπραγμάτευση της δέσμης μέτρων του 2015 για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, επιβεβαίωσε αργότερα τα λόγια της Μέρκελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.