ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζ.Μπορέλ: «Η Ευρώπη στερεύει από όπλα – Tα στέλνουμε όλα στους Ουκρανούς»!

Στρατιωτική βοήθεια περίπου 2,5 δισεκ. ευρώ έχει δώσει η Ευρώπη στην Ουκρανία

Ζ.Μπορέλ: «Η Ευρώπη στερεύει από όπλα – Tα στέλνουμε όλα στους Ουκρανούς»!

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες αγωνίζονται να γεμίσουν τα αποθέματα όπλων τους, την ώρα που το Κίεβο ζητά συνεχή στρατιωτική βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κορυφαίος διπλωμάτης προειδοποίησε ότι τα αποθέματα όπλων των χωρών της ΕΕ έχουν εξαντληθεί σοβαρά μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και προέτρεψε τα κράτη μέλη να αναπληρώσουν τα οπλοστάσια τους, λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «από κοινού», γιατί αυτό θα ήταν «φθηνότερο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, ο Μπορέλ παραδέχτηκε επίσης ότι η ΕΕ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων πριν από ένα χρόνο, όταν υπήρξε σχετικό αίτημα από κάποια κράτη μέλη, λέγοντας ότι αν είχε συμβεί αυτό, «θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση».

Την περασμένη εβδομάδα, σε μια άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας στην Πράγα συζητήθηκε μια στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή σε επίπεδο ΕΕ στην Ουκρανία, καθώς και καλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και πόρων.

Στρατιωτική βοήθεια περίπου 2,5 δισεκ. ευρώ έχει δώσει η Ευρώπη στην Ουκρανία – Οι χώρες δίνουν όπλα από τα αποθέματά τους

Τον Ιούλιο, η ΕΕ αύξησε τη χρηματοδότηση για την στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία κατά 500 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ΕΕ έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία μέσω της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Διευκόλυνσης (EPF), με ορισμένα από τα όπλα να προέρχονται από τα αποθέματα των ίδιων των χωρών.

Προειδοποιήσεις για άδεια αποθέματα έχουν προηγηθεί και από κάποια κράτη μέλη της ΕΕ. Ενδεικτικό είναι ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι το Βερολίνο «αγγίζει τα όρια του ως το προς τι μπορούμε να δώσουμε από την Μπούντεσβερ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο, οι έξι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης δεν πρόσφεραν νέα διμερή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Kiel Institute for the World Economy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.