ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για τους εορτασμούς της Εθνεγερσίας

Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή του Έθνους και της Ορθοδοξίας

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για τους εορτασμούς της Εθνεγερσίας

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Τόσο τα άρματα, όσο και ο κόσμος που τα θαυμάζει πήραν από νωρίς θέση ώστε η παρέλαση να ξεκινήσει στην ώρα της.

Από την αρχή της εβδομάδας, το κέντρο της Αθήνας έχει «ντυθεί» στα γαλανόλευκα, αφού έχει γίνει σημαιοστολισμός των δρόμων, των πλατειών και των δημοτικών κτιρίων.

Σήμερα τα χαράματα ξεκίνησε το πρόγραμμα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών, καθώς εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της παρέλασης έχει ως εξής:

Την 11:00 παρέλαση τμημάτων των ΕΔ και των ΣΑ μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Την 18:41 επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Επισκέψεις κοινού στην Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ που θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά, από 24 έως 26 Μαρτίου 2023.

Ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.

Επιπλέον και σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Παρελάσεις Στρατιωτικών Τμημάτων.

Γενικός Σημαιοστολισμός των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων, από την 08:00 της 23ης Μαρτίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
Φωταγώγηση των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, λαμβάνουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε εικόνες από την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας:

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.