ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας: 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους! (φωτό-βίντεο)

Ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας: 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους! (φωτό-βίντεο)

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στο Τέξας, με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς, οι περισσότεροι μαθητές.

Ενας 18χρονος σκόρπισε τον θάνατο, όταν εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο και εκτέλεσε 19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, αλλά και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη.

Αυτός είναι ο τελευταίος απολογισμός της φονικής, πολύνεκρης επίθεσης που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της πόλης Ουβάλντε, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο, στο Τέξας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο δράστης Σαλβαδόρ Ράμος σκοτώθηκε έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο Ράμος όταν μπήκε στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας, λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δεξιά-αριστερά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ράμος, ο οποίος είναι μαθητής λυκείου στην περιοχή, έφτασε με ένα όχημα στο σχολείο και αφού το εγκατέλειψε «άρχισε να σφάζει με ακατανόητο τρόπο» όποιον έβρισκε μπροστά του.

Από την τρομακτική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση του 18χρονου τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα 15 παιδιά, δύο ενήλικες και δύο αστυνομικοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Σκότωσε και τη γιαγιά του πριν το μακελειό στο σχολείο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN, προτού ο 18χρονος εισβάλει και εκτελέσει εν ψυχρώ μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε, πυροβόλησε και σκότωσε και τη γιαγιά του, που ούτε αυτή γλίτωσε από το μένος του δράστη.

Η ταυτότητα του δράστη έγινε γνωστή, με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, να αποκαλύπτει το όνομα του 18χρονου.

Πρόκειται για τον Σαλβαντόρ Ράμος, 18χρονο μαθητή λυκείου της περιοχής, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ 19 μαθητές -ηλικίας 7 με 11 ετών- και 2 εκπαιδευτικούς, σε ακόμη μία τραγωδία που βυθίζει εκ νέου τις ΗΠΑ στον συνεχιζόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, τόσο στο Twitter, όσο και σε διεθνή Μέσα, κυκλοφόρησε και η φωτογραφία του 18χρονου Σαλβαντόρ Ράμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.