ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τεθωρακισμένα τεχνητής νοημοσύνης μπαίνουν στο πεδίο της μάχης (βίντεο)

Η Milrem Robotics από την Εσθονία και η Kongsberg Defense & Aerospace από τη Νορβηγία συνεργάστηκαν

Τεθωρακισμένα τεχνητής νοημοσύνης μπαίνουν στο πεδίο της μάχης (βίντεο)

Το Type-X Robotic Combat Vehicle (RCV) είναι ένα τεθωρακισμένο που λειτουργεί αυτόνομα και πλήττει στόχους επιτρέποντας στους στρατιώτες να μένουν σε ασφαλή σημεία στο πεδίο της μάχης αλλά και να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας σε επανδρωμένα οχήματα που θα κινούνται πίσω από αυτό .

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές του τανκ το οποίο διαθέτει κανόνια 25 και 50 χιλιοστών και πυραύλους που χτυπούν τεθωρακισμένα οχήματα ενώ διαθέτει και ένα drone. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σαρώνει την περιοχή στην οποία κινείται το τανκ και επιλέγει στόχους αλλά την εντολή για το χτύπημα δίνει ένας άνθρωπος από μακριά για να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πληγεί ο σωστός και πάνω από όλα στρατιωτικός στόχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το τανκ μπορεί να σταλεί στα πιο επικίνδυνα σημεία αφού δεν είναι επανδρωμένο» αναφέρει ο Γκερτ Χάνκεβιτς, εμπορικός της Milrem. Οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το τανκ σε σκανδιναβικές χώρες και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον δέκα χώρες έχουν κάνει αίτημα να το αποκτήσουν. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι επτά χώρες μέλη του NATO συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Τεθωρακισμένα οχήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν κατασκευάσει επίσης ο ρωσικός και ο κινεζικός στρατός.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.