ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

«Θερμό καλοκαίρι»: Η Άγκυρα βγάζει για έρευνες και γεωτρήσεις το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Στις 15 Ιουλίου θα κατευθυνθεί σε περιοχές της «Γαλάζιας Πατρίδας» (δηλαδή ελληνική υφαλοκρηπίδα και κυπριακή ΑΟΖ)

«Θερμό καλοκαίρι»: Η Άγκυρα βγάζει για έρευνες και γεωτρήσεις το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες και γεωτρήσεις μέσω των τουρκικών ΜΜΕ στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλοντας έτσι ένα «θερμό» καλοκαίρι.

Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σημειώνεται ότι ως «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι θεωρούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως κα νοτιοδυτικά της Κρήτης όπως και γύρω από το Καστελόριζο.

Θεωρούν ακόμα και το κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοδυτικά της Κρήτης ως… λιβυκό και άρα ως άμεσα προσβάσιμο και εκμεταλλεύσιμο από την… ΤΡΑΟ.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε και κατέληξε ότι η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.