Θεσ/νίκη: Συνελήφθη Τούρκος που συντόνιζε τηλεφωνικές απάτες στη Γερμανία με τη μέθοδο των «μαϊμού» αστυνομικών

Οι γερμανικές αρχές τον εμπλέκουν σε δύο περιπτώσεις απάτης, μία σε απόπειρα και μία τετελεσμένη

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη Τούρκος που συντόνιζε τηλεφωνικές απάτες στη Γερμανία με τη μέθοδο των «μαϊμού» αστυνομικών

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένα Τούρκος υπήκοος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των δικαστικών Αρχών της Γερμανίας, καθώς κατηγορείται για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες επί γερμανικού εδάφους με τη μέθοδο των «μαϊμού» αστυνομικών.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 22 ετών, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθεί το αίτημα έκδοσής του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, άγνωστοι συνεργοί του καλούσαν ανυποψίαστους Γερμανούς πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ισχυρίζονταν δήθεν ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διαρρηκτών.

Προκειμένου δε, να τύχουν αστυνομικής προστασίας θα έπρεπε να παραδώσουν χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα που τυχόν διέθεταν για να τα φυλάξουν.

Σε δύο περιπτώσεις απάτης εμπλέκεται ο Τούρκος που συνελήφθη

Οι γερμανικές αρχές τον εμπλέκουν σε δύο περιπτώσεις απάτης, μία σε απόπειρα και μία τετελεσμένη, η δεύτερη με ζημιά ύψους 24.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς φέρεται να συντόνιζε αυτούς που καλούσαν και μια γυναίκα που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκζητούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και παραμένει υπό κράτηση ενόψει του γερμανικού αιτήματος έκδοσης, φαίνεται να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αιτούμενος άσυλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.