Θεσσαλονίκη – Αστυνομικός που έσωσε τα δίδυμα: «Όταν ανοίξαμε το παρμπρίζ ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου»

Ο πατέρας είχε βγάλει σωληνάκι από το παράθυρο για να αναπνέει

Θεσσαλονίκη – Αστυνομικός που έσωσε τα δίδυμα: «Όταν ανοίξαμε το παρμπρίζ ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου»

Ένας από τους δύο αστυνομικούς που έσωσαν τα δίδυμα που είχε κλειδώσει στο αυτοκίνητο ο πατέρας τους στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκη με σκοπό να το ανατινάξει, περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά πως όταν έσπασαν το παρμπρίζ «ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου που μας ήρθε και στα μάτια».

Μιλώντας για το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης τόνισε ότι έφτασε στην περιοχή μαζί με τον συνάδελφο του προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

«Ενημερωθήκαμε από το κέντρο άμεσης δράσης για ένα επεισόδιο οικογενειακής βίας. Ήμασταν ψυλλιασμένοι και προετοιμασμένοι. Είδαμε ένα όχημα στο οποίο ήταν κλειδωμένες οι πόρτες», περιέγραψε αρχικά.

Μέσα σε αυτό είδαν τον 62χρονο απόστρατο της Αεροπορίας, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενώ τα παιδιά, μόλις 2,5 ετών, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Ενώ δεν γνώριζαν σχετικά με τη φιάλη υγραερίου που είχε ανοίξει ο δράστης.

«Ο πατέρας ήταν ημιλιπόθυμος και τα παιδάκια δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου για το οποίο δεν ήμασταν σίγουροι από που προέρχεται» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Μάλιστα, ο πατέρας όπως δήλωσε ο αστυνομικός, είχε βγάλει σωληνάκι από το παράθυρο για να αναπνέει και στην εξοχή του παραθύρου είχε προσαρμόσει δύο πετσέτες για να είναι φραγμένο.

Επίσης είχε δίπλα του αναπτήρες. «Ενδεχομένως να ήθελε να διατηρήσει τις αισθήσεις του μέχρι να προκαλέσει έκρηξη», εκτίμησε ο αστυνομικός.

Έπειτα οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με τον χρόνο όπως είπε για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο και να βγάλουν από αυτό τα παιδιά.

«Όταν μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ανοίξαμε το μπροστινό παρμπρίζ με μια τσάπα που μας έδωσε η σύζυγος του ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου που μας ήρθε και στα μάτια. Έπειτα μαζί με έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο και μας βοήθησε μπορέσαμε πιο γρήγορα να απασφαλίσουμε τις πόρτες και να απεγκλωβίσουμε τα παιδιά»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ένα κοριτσάκι το πήρε ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης στα χέρια του και το άλλο παιδί ο περαστικός που βρέθηκε στο σημείο και τους βοήθησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.