Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς – Πώς δρούσε

Συνελήφθησαν οκτώ από τα 27 φερόμενα μέλη της

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς – Πώς δρούσε

Η Ελληνική Αστυνομία, εξάρθρωσε σπείρα, τα μέλη της οποίας έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους τεχνικούς και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Μάλιστα, η λεία τους υπερβαίνει τις 840.000 ευρώ, σε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Ειδικότερα, πρόκειται για εγκληματική ομάδα, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνοντας τα οκτώ από τα 27 φερόμενα μέλη της, όλοι Ρομά από περιοχές της Αττικής, της Μαγνησίας και των Διαβατών Θεσσαλονίκης, με την πλειονότητά τους να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες, προφασιζόμενοι κάποια βλάβη την οποία υποτίθεται θα επιδιόρθωναν ως δήθεν τεχνικοί ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου ή ανελκυστήρων, πραγματοποίησαν το διάστημα από τον περυσινό Μάιο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στα 27, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ακτινογραφώντας τον τρόπο δράσης τους, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης διαπίστωσαν ότι επέλεγαν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους, τους οποίους εντόπιζαν σε λαϊκές αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολούσαν τούς παθόντες κατά την είσοδό στα σπίτια τους κι όταν πετύχαιναν να μπουν σε αυτά, με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες, τους «εγκλώβιζαν» σε συγκεκριμένα δωμάτια ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους, κάτι που πετύχαιναν με την μετακίνηση ηλεκτρικών συσκευών για να εντοπίσουν την δήθεν βλάβη. Εκτός από δικά τους οχήματα (κατασχέθηκαν πέντε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας), φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ακόμη και νοικιασμένα αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικίασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περισσότερα από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ηλικίας 21 έως 59 ετών) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τα ασύλληπτα μέλη και προς τούτο έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα. Παράλληλα ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες κλοπές που τελέστηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.