ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Το ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που αποδοκιμάστηκε ζητά να δικαστούν οι νεαροί που συνελήφθησαν

Τι αναφέρει στο βίντεό του

Θεσσαλονίκη: Το ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που αποδοκιμάστηκε ζητά να δικαστούν οι νεαροί που συνελήφθησαν

Με αναρτήσεις στο Instagram, ένα από τα δύο τρανσέξουαλ άτομα που εχθές το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους δέχθηκε αποδοκιμασίες από εκατοντάδες νέους ζητά από άτομα που έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς συγκεντρώνεται υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση αυτή σε δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι και την επέμβαση της Αστυνομίας και την σύλληψη 21 ατόμων. Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), μεγάλη ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

@provc1ntcyu Πρεπει να παραδεχτουμε παρολαυτα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΑΣΧΗΜΕΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ #fyp #skg #gr #real ♬ MP3PSYCHOSIS – Jxxl3s

Όπως επισημαίνει στα σχετικά post το θύμα της επίθεσης, αυτό που αισθάνεται δεν είναι σοκ αλλά ντροπή για τους δράστες αλλά και για τον κόσμο που απλώς παρακολουθούσε την επίθεση και δεν έκανε τίποτα για βοηθήσει τα δύο non binary άτομα. «Τα δικαστήρια έρχονται σε λίγο καιρό. Μαζεύουμε κόσμο. Και θα βγούμε και στα κανάλια αύριο μεθαύριο. Παρακαλώ βάλτε μυαλό».

Σε προηγούμενη ανάρτηση, το ίδιο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξέφραζε αποφασιστικότητα να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.