THRACIAN STAR 23: Ελληνικά F-16 σε συνεκπαίδευση σε διαδικασίες αέρος-αέρος με βουλγαρικά MiG-29

Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ

THRACIAN STAR 23: Ελληνικά F-16 σε συνεκπαίδευση σε διαδικασίες αέρος-αέρος με βουλγαρικά MiG-29

Από την Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν στην Διμερή Άσκηση με την επωνυμία «THRACIAN STAR 23» που πραγματοποιήθηκε στο FIR Σόφιας, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) από την Βουλγαρία.

Η Άσκηση, η οποία είναι τύπου INVITEX-LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise) Μικρής Κλίμακας, εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών δράσεων των ΕΔ που έχουν σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας με σύμμαχες Χώρες, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εκπαίδευση και εξοικείωση των ΕΔ της Βουλγαρίας επί των διαδικασιών τυποποίησης της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ Standards) σε αντικείμενα αεροπορικής φύσεως, και κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας σε αντικείμενα Αέρος – Αέρος (Air to Air).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε αυτήν με δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, ενώ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.