ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τimes του Λονδίνου: «Η Ρωσία έχει αποφασίσει να επέμβει στην Μολδαβία»

Λόγω Υπερδνειστερίας

Τimes του Λονδίνου: «Η Ρωσία έχει αποφασίσει να επέμβει στην Μολδαβία»

Οι Βρετανοί θεωρούν πως η Μόσχα είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας, αυτή τη φορά μέσω Μολδαβίας, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα The Times που επικαλείται ουκρανικές στρατιωτικές πηγές δεν θα διστάσει να επέμβει στη Μολδαβία. 

Βέβαια οι Βρετανοί δεν μας εξηγούν πως θα επέμβουν στρατιωτικά οι Ρώσοι σε μία δεύτερη χώρα όταν έχει φανεί μέχρι τώρα ότι δεν διαθέτουν επαρκείς δυνάμεις για κάτι τέτοιο.

Μία ουκρανική πηγή (όλοι ξέρουμε πόσο «αξιόπιστες» είναι), που μίλησε στην βρετανική εφημερίδα, είπε ότι υπάρχει «πλήθος ενδείξεων», που δείχνουν μια επίθεση στο μέλλον στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο διαθέτει σήμερα μόλις 3.250 στρατιώτες.

Μια επιτυχημένη κατάληψη της Μολδαβίας θα οδηγούσε τα ρωσικά στρατεύματα στην Οδησσό από τα δυτικά.

«Πιστεύουμε ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη λάβει την απόφαση να επιτεθεί στη Μολδαβία. Η μοίρα της Μολδαβίας είναι πολύ κρίσιμη. Εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να παίρνουν τον έλεγχο, θα είμαστε, στρατιωτικά, ευκολότερος στόχος και η απειλή για την Ουκρανία θα είναι υπαρξιακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ουκρανική πηγή.

Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.