ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το 2029 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της πρώτης νέας φρεγάτας του κοινού προγράμματος Βελγίου – Ολλανδίας

Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει 16 κάθετους εκτοξευτές ΜΚ41 για τη Ολλανδική διαμόρφωση και μόλις 8 για τη βελγική

Το 2029 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της πρώτης νέας φρεγάτας του κοινού προγράμματος Βελγίου – Ολλανδίας

Το 2029, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Βελγίδας υπουργού άμυνας Ludivine Dedonder, η παράδοση του πρώτου πλοίου του κοινού προγράμματος ναυπήγησης φρεγατών Βελγίου και Ολλανδίας.

To πρώτο πλοίο θα παραδοθεί για το Ναυτικό της Ολλανδίας ενώ το δεύτερο θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2030 για το Ναυτικό του Βελγίου.

Το πρόγραμμα καταγράφει σημαντικές υπερβάσεις κόστους και χρόνου δεδομένου πως το συνολικό κόστος για τις δυο φρεγάτες του Βελγίου θα ανέρχεται στα 2.025 δισεκατομμύρια ευρώ άνευ φόρτων όπλων.

Yπενθυμίζεται πως οι νέες φρεγάτες των ναυτικών του Βελγίου και της Ολλανδίας σχεδιάστηκαν και ναυπηγούνται από τη Damen.

Το εκτόπισμα τους ανέρχεται στους 5500 τόνους ενώ ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει 16 κάθετους εκτοξευτές ΜΚ41 για τη Ολλανδική διαμόρφωση και μόλις 8 για τη βελγική.

Ο οπλισμός τους αποτελείται από ESSM Block II, βλήματα αεράμυνας περιοχής (SM-2 ή SM-3) καθώς και αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας για εγγύς προστασίας τύπου RAM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.