ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Το Copernicus έδωσε «ελαφρά και μέτρια καταστροφή» στο 91% των 176.287 καμένων στρεμάτων στη Ρόδο

Η αναφορά του ευρωπαϊκού οργανισμού

Το Copernicus έδωσε «ελαφρά και μέτρια καταστροφή» στο 91% των 176.287 καμένων στρεμάτων στη Ρόδο

Η αποτίμηση του ευρωπαϊκού συστήματος Copernicus για τις επιπτώσεις της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε τον Ιούλιο στη Ρόδο δίνει μια καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί, καθώς περιορίζει τις βαριές φθορές σε μόλις το 9% των καμμένων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι φλόγες έπληξαν 176.287 στρέμματα στο νησί.

Σε 131.551 στρέμματα διαπιστώθηκαν μέτριας κλίμακας ζημιές, ενώ σε 30.164 παρατηρήθηκαν μικρής η αμελητέας σοβαρότητας φθορές.

Οι σοβαρές ζημιές περιορίστηκαν σε 14.509 στρέμματα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του Copernicus, δηλαδή περίπου στο 9%. Πλήρης καταστροφή καταγράφηκε σε μόλις 63 στρέμματα, δηλαδή στο 0,03% του συνόλου.

Το μοντέλο του Copernicus συγκρίνει τις καταστροφές στη βλάστηση πριν και μετά την πυρκαγιά και εκτιμά την «κατάσταση της υγείας» της βλάστησης σε μια περιοχή. Η κατάταξη γίνεται σε τέσσερις κατηγορίες: «αμελητέα και ελαφρά καταστροφή», «μέτρια καταστροφή», «μεγάλη καταστροφή» και «καταστροφή» για τις εκτάσεις που έχουν χαθεί εντελώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ποιες περιοχές κάηκαν και σε τι κατάσταση είναι (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, σκούρο κόκκινο από τη λιγότερο στην περισσότερο σοβαρή).

EMSN159_01RHODESISLAND_P07-WildfireDamageAssessment_v1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.