ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

To DNA θα δείξει τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή – Αναπάντητα ερωτήματα και οργή για την εγκληματική αδράνεια της αστυνομίας

«Ο δράστης έχει αφήσει το DNA του πάνω στον Μιχάλη»

To DNA θα δείξει τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή – Αναπάντητα ερωτήματα και οργή για την εγκληματική αδράνεια της αστυνομίας

Ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής, δολοφονήθηκε με μαχαίρι τύπου καραμπίτ, κατά την δολοφονική επίθεση των Κροατών νεοναζί της Δυναμό Ζάγκρεμπ, το  βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι αρχές μετά από περίπου 100 συλλήψεις ως επί το πλείστον, Κροατών επιχειρούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη μέσω DNA.

O 29χρονος δέχθηκε τουλάχιστον μία μαχαιριά στον βραχίονα και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε. Για όσους ξέρουν από φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες, δηλαδή από Κάλι Εσκριμά, θα ξέρουν πως τα μαχαίρια τύπου καραμπίτ, είναι φτιαγμένα για να τραυματίζουν τένοντες, μύες, ιστούς, αρτηρίες.

Κατόπιν εορτής πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις από την Αστυνομία, στην οποία έχουν πυροδοτηθεί ραγδαίες εσωτερικές εξελίξεις μετά το «φιάσκο» της έλευσης άνω των 150 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία χωρίς να τους… αντιληφθεί κανείς αλλά και από το γεγονός ότι έγγραφα αποκαλύπτουν ότι υπήρχε ενημέρωση για το συμβάν.

Οι συλλήψεις που έγιναν ήταν 98, η συντριπτική πλειοψηφία είναι Κροάτες, 89 συγκεκριμένα, με την έρευνα της αστυνομίας η οποία συνεχίζεται.

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη ή τους δράστες και εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται οι 88 από τους συλληφθέντες, και σύμφωνα με την ΕΡΤ σταδιακά μεταβαίνουν στα εργαστήρια της Αστυνομίας έτσι ώστε να γίνει λήψη γενετικού υλικού και να υπάρξει πιθανή ταυτοποίηση του δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο άψυχο σώμα του 29χρονου Μιχάλη υπήρχε DNA του δράστη, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να επιχειρούν μέσω του γενετικού υλικού να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Σταδιακά θα δοθεί υλικό και από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, έτσι ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας, ενώ τα κροατικά ΜΜΕ από το βράδυ διαρρέουν πως είναι όντως Έλληνας και έχουν βρεθεί και δακτυλικά αποτυπώματα.

Όλοι οι κρατούμενοι θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του δικαστή, για να μάθουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν για ένα μήνα.

Επιπλέον, συνεχίζεται η έρευνα και σε ό,τι αφορά το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κάμερες καταστημάτων αλλά και από βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικές δικτύωσης και οπαδικές σελίδες στο διαδίκτυο.

 Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ομάδα Κροατών χούλιγκαν που διέφυγε της σύλληψης είχε «ταμπουρωθεί» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Εκεί βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ κάποιοι από τους Κροάτες επιχείρησαν να διαφύγουν από την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Τρίτης (8/8) συνελήφθησαν στα σύνορα των Ευζώνων επτά άτομα. Στο βαν το οποίο χρησιμοποίησαν για να φύγουν από τη χώρα, έγινε έλεγχος και βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα μέσα σε αυτό.

Ένας ακόμα Κροάτης επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα, αλλά από τα σύνορα της Κακαβιάς. Ο συγκεκριμένος σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα Top-Chanell.tv είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο της γραμμής Αθήνας – Τίρανα. Στον συνοριακό σταθμό, όμως, κλήθηκε να δώσει την ταυτότητά του με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις Αρχές.

Στον 19χρονο Ντομαγκόι Πέζερ, καθώς οι Αλβανοί έδωσαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην ασφάλεια Ιωαννίνων όπου και θα ανακριθεί.

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την δολοφονική επίθεση των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την «OPAP Arena».

Στο βίντεο που τραβήχτηκε έξω από την κεντρική είσοδο του γηπέδου της ΑΕΚ, διακρίνεται πλήθος κουκουλοφόρων να κρατούν καπνογόνα και να πετούν φωτοβολίδες.

Στο σημείο επικρατεί το απόλυτο χάος ενώ έπειτα ακούγονται τα συνθήματα των Κροατών οπαδών που έχουν ολοκληρώσει την επίθεσή τους.

Στον προϊστάμενο του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα ανατέθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διάσχιση όλης της Ελλάδας από τους νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και γιατί δεν απετράπη η μετάβαση τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές και είχε απαγορευτεί η παρουσία τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο OPAP ARENA.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το Αρχηγείο του Σώματος με βάση πληροφορίες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αλλά και από τις κροατικές αρχές, είχε εκδώσει διαταγή που εστάλη στις εισόδους της χώρας και τις υπηρεσίες από την Κακαβιά προς Αθήνα αλλά και από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, σύμφωνα με την οποία, αν εντοπίζονταν αυτοκίνητα με Κροάτες οπαδούς να γίνει έλεγχος και να ενημερώνεται συνεχώς η Αθήνα.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους είχε αποστείλει τρία έγγραφα στο Αρχηγείο, αρχής γενομένης από τις 6-8-2023, σύμφωνα με τα οποία υπήρχε ενημέρωση από το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας ότι επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι θα φιλοξενούνταν από οπαδούς ελληνικής ομάδας, ή θα διέμεναν σε σπίτια Airbnb, ενώ επίσης αναφέρονταν πληροφορίες ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ ενημερώθηκαν για αυτές τις αφίξεις και οργανώνονταν γύρω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες εκδόθηκε η διαταγή του Αρχηγείου που εστάλη στην Κακαβιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά παρά την ενημέρωση και το γεγονός ότι υπήρξε πληροφόρηση και από το Μαυροβούνιο ότι πέρασαν και από εκεί, οι χούλιγκαν κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα και να προχωρήσουν σε φονική έφοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε χώρο μάλιστα που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι απλοί άνθρωποι με τα παιδιά τους.

Σημειώνεται επίσης ότι ένα μέρος των χούλιγκαν εντοπίστηκε στα διόδια Ελευσίνας από την Ασφάλεια, ενώ πολλοί έκαναν στάση στο Κιάτο, από όπου κινήθηκαν τμηματικά, είτε με τα αυτοκίνητα τους είτε με τον Προαστιακό, με προορισμό την Αθήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος, με περίπου 25 αυτοκίνητα, κατέληξε χτες το βράδυ στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου μαζί με Έλληνες οπαδούς που τους περίμεναν, μετέβησαν με τρένο στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου επιτέθηκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί δεν εμποδίστηκαν να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους λόγους αυτούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, όπως δήλωσε, έδωσε εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση της εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.