ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ιραν ξεφτιλίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Να πάτε στα δικαστήρια για τα πλοία σας»!

Χθες είχε ζητήσει το ίδιο ο Ν.Δένδιας για το ιρανικό πλοίο και το πετρέλαιό του

Το Ιραν ξεφτιλίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Να πάτε στα δικαστήρια για τα πλοία σας»!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το Ιράν μετά την σύλληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, κάλεσε τη χώρα μας, να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση κατάσχεσης των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε κατασχέσει με εντολή ΗΠΑ ιρανικό τάνκερ και φορτίο, το οποίο το έδωσαν στις ΗΠΑ , όλα αυτά «στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά του Ιράν».

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μόνες τους τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το Reuters, και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη … Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους.

«Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει την νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς φανφάρες», είπε προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Δηλαδή κάνουν πλάκα στη ελληνική κυβέρνηση καθώς ο Ν.Δένδιας είχε δηλώσει χθες ακριβώς το ίδιο προς τους Ιρανούς: «Να πάτε στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για το φορτίο και το πλοίο σας».

Και τώρα λένε στην ελληνική πλευρά ακριβώς το ίδιο για τα δύο ελληνικά πλοία!

Η ουσία είναι ότι αν το Ιράν δεν αποζημιωθεί, δεν πρόκειται να απελευθερώσει τα δύο πλοία, ούτε και το φορτίο τους…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.