ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Ισραήλ σε συνομιλίες για πώληση μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Merkava σε δύο χώρες – Η μία είναι ευρωπαϊκή

Καμία αναφορά για το μοντέλο που θα πουληθεί

Το Ισραήλ σε συνομιλίες για πώληση μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Merkava σε δύο χώρες – Η μία είναι ευρωπαϊκή

Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Merkava σε δύο χώρες, εκ των οποίων η μία είναι στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να αναφέρει ποιοι είναι οι αγοραστές.

Και με τις δύο χώρες οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, είπε ο αξιωματούχος στους Times of Israel.

Όταν ολοκληρωθεί θα είναι η πρώτη πώληση στο εξωτερικό του άρματος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να αναπληρώσουν γρήγορα τα αποθέματά τους μετά τη δωρεά οπλισμού στην Ουκρανία.

Πολλές χώρες αναζητούν, είπε ακόμη, μεταχειρισμένα συστήματα αλλά η κατασκευή νέων απαιτεί χρόνο και δεν έχουν όλοι τη διάθεση να περιμένουν.

Το Merkava είναι το άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού από τη δεκαετία του 1980 και ένα παό τα καλύτερα θωρακισμένα στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια αντικατέστησε τα περισσότερα Merkava Mark 3 με το πιο σύγχρονο μοντέλο Mark 4.

Προς πώληση πιθανόν είναι το παλαιότερο Merkava Mark 2, καθώς και ορισμένα από τα άρματα Merkava Mark 3 (πυροβόλο των 120χλστ.), της δεκαετίας του 1990 αν και δεν αποκλείεται η πώληση και των Mark 4 με σύστημα αυτοπροστασίας ειδικότερα αν προβλέπεται να παραγγελθούν και νέας κατασκευής.

Το 2021 το Ισραήλ πούλησε 29 παλιά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.