ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ισραήλ συμφώνησε να πουλήσει το προηγμένο σύστημα αεράμυνας SPYDER στα ΗΑΕ

Για να αναχαιτίσει επιθέσεις με drone

Το Ισραήλ συμφώνησε να πουλήσει το προηγμένο σύστημα αεράμυνας SPYDER στα ΗΑΕ

Το Ισραήλ συμφώνησε να πουλήσει ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας τύπου SPYDER στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, στην πρώτη τέτοια γνωστή συμφωνία μεταξύ τους από τότε που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2020.

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ «μοιράζονται» έναν φόβο, ότι το Ιράν αποκτά πυρηνικά όπλά, μια φιλοδοξία που η Τεχεράνη αρνείται.

Η «απρόσμενη» συμφωνία δείχνει πώς, για ορισμένα αραβικά κράτη, η επίλυση της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστινίων έχει πλέον επισκιαστεί από εθνικές προτεραιότητες, όπως η ασφάλεια και η οικονομία.

Το Ισραήλ ενέκρινε αίτημα των ΗΑΕ στα μέσα του καλοκαιριού και θα προμήθευε στο κράτος του Κόλπου το σύστημα SPYDER της Rafael, δήλωσαν δύο πηγές, που αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της ευαίσθητης φύσης της συμφωνίας.

Μια τρίτη πηγή είπε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ισραηλινή τεχνολογία ικανή να καταπολεμήσει επιθέσεις με drone όπως αυτές που έπληξαν το Άμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ και η εταιρεία Rafael αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.