ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το Ισραήλ επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Κολομβία γιατί χαρακτήρισε «γενοκτονία» την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα! (upd)

Φιλοαμερικανοί οι Κολομβιανοί αλλά «δεν έκλεισαν τα μάτια» στο δράμα των αμάχων

Το Ισραήλ επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Κολομβία γιατί χαρακτήρισε «γενοκτονία» την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα! (upd)

Η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή όλων των πωλήσεων αμυντικού εξοπλισμού στην Κολομβία  ως αντίποινα στην άρνηση του προέδρου της Κολομβίας, Gustavo Petro να καταδικάσει τις πρόσφατες επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος και να συστήσει στο Τελ Αβίβ «να μην σκοτώνει αθώα παιδιά διαπράττοντας γενοκτονία»!

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτούμε ότι η Κολομβία αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική.

Ο Κολομβιανός Πρόεδρος σημείωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ότι «η τρομοκρατία σκοτώνει αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη» ενώ σε άλλες δημοσιεύσεις, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μετέτρεψε τη Γάζα σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Επίσης έγραψε πως η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί «γενοκτονία» και απείλησε να διακόψει τις σχέσεις της χώρας του με την Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ μετά από αυτές τις δηλώσεις κατηγόρησε τον πρόεδρο της λατινικής χώρας ότι «έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των Εβραίων και ενθαρρύνει τις φρικτές ενέργειες του τρομοκρατικού κινήματος Χαμάς» αφού συνέκρινε τις πρακτικές του Ισραήλ με τον «ναζισμό» και σήμερα ήρθε η αναστολή στην πώληση αμυντικού υλικού.

Η Κολομβία διατηρεί στενή σχέση με το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες και η νέα εξέλιξη έχει τον κίνδυνο να αφήσει χωρίς αεροπορία την χώρα καθώς  η χώρα της νότιας Αμερικής έχει αποκτήσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Kfir – εξοπλισμένα με ισραηλινούς πυραύλους και βόμβες.

Εκτός αυτών η Κολομβία έχει προμηθευτεί τυφέκια Galil αλλά και πυραύλους Spike για το Στρατό και τα ελικόπτερα της Αεροπορίας ενώ ήταν υποψήφια χώρα για την προμήθεια ακόμα και MERKAVA!

Τελευταία το υπουργείο Άμυνας σχεδίαζε την απόκτηση του εξελιγμένου αντιαεροπορικού συστήματος Barak MX αλλά η εκλογή του νέου λαοφιλούς Προέδρου τον Αύγουστο του 2022 έθεσε σε εφαρμογή πιο ανεξάρτητη πολιτική.

Να υποθέσουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα μείνει χωρίς εκπαίδευση (η ισραηλινή Elbit έχει πάει κλειστό συμβόλαιο για είκοσι χρόνια για εκπαίδευση της ΠΑ) και ο Ελληνικός Στρατός θα μείνει χωρίς υποστήριξη στα όπλα που έχει παραγγείλει (Spike NLOS κλπ,), αν νιώσει την ανάγκη κάποια ελληνική κυβέρνηση να αρθρώσει κριτική για την στάση του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και να να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο Κ.Μητσοτάκης, χωρίς φυσικά να ασκεί κριτική στο Τελ Αβίβ, πάντως θέτει συνέχεια το θέμα των αμάχων Παλαιστινίων. Είναι κι αυτό κάτι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.