ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Καζακστάν και η Ρωσία όρισαν τη διαδρομή αγωγού μεταφοράς αερίου προς την Κίνα

Η Μόσχα σφυρηλατεί στενούς εμπορικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Ασία

Το Καζακστάν και η Ρωσία όρισαν τη διαδρομή αγωγού μεταφοράς αερίου προς την Κίνα

Ο υπουργός Ενέργειας του Καζακστάνα, δήλωσε σήμερα Τρίτη πως το Καζακστάν και η Ρωσία όρισαν τη διαδρομή ενός μελλοντικού αγωγού για μεταφορές αερίου ανάμεσα στις δύο χώρες και προς την Κίνα.

Ο αγωγός θα βοηθήσει τη Ρωσία, που επλήγη από τις δυτικές κυρώσεις λόγω της επέμβασής της στην Ουκρανία, να ενισχύσει τις πωλήσεις ρωσικής ενέργειας στην Ασία διασφαλίζοντας παράλληλα πως το Καζακστάν θα εξασφαλίσει τις προμήθειες για τις κεντρικές, βόρειες και ανατολικές περιοχές του.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

«Το θέμα της κατασκευής ενός αγωγού αερίου από τη Ρωσία μέσω των βόρειων περιοχών του Καζακστάν προς την Κίνα συζητείται, η διαδρομή έχει αρχικά καθοριστεί, οι προϋποθέσεις για την κατασκευή αυτού του αγωγού αερίου συζητούνται», δήλωσε ο Αλμασαντάμ Σατκαλίγεφ, υπουργός Ενέργειας του Καζακστάν.

Η Ρωσία συζητάει μια πιθανή ένωση αερίου με το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν για τη μεταφορά αερίου μεταξύ των τριών χωρών και προς άλλους αγοραστές ενέργειας, περιλαμβανομένης της Κίνας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εξαγωγές ρωσικού αερίου μέσω αγωγών στην Ευρώπη, που ήταν η κύρια αγορά προμηθειών σε πετρέλαιο και αέριο από τη Ρωσία, έπεσαν σχεδόν στο μισό πέρυσι μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο.

Προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια της ευρωπαϊκής αγοράς, η Μόσχα σφυρηλατεί στενούς εμπορικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Ασία, που έχει γίνει ο κύριος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου, σημαντική πηγή εσόδων για το Κρεμλίνο.

Επιθυμώντας διακαώς να αυξήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Κίνα, η Ρωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Πεκίνο για την κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, του Power of Siberia 2, με δυνατότητα μεταφοράς 50 δισ. κυβικών μέτρων (bcm) αερίου ετησίως, λίγο κάτω από τα 55 bcm της χωρητικότητας του κατεστραμμένου και ανενεργού υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία.

Οι συνομιλίες είναι δύσκολες και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την τιμή του αερίου.

Πέρυσι, η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο Gazprom συμφώνησε επίσης να προμηθεύσει τη σημαντική κινεζική κρατική ενεργειακή εταιρία CNPC 10 bcm αερίου ετησίως από το νησί Σαχαλίνη στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, η Ρωσία προμηθεύει την Κίνα μέσω της μοναδικής διαδρομής, του αγωγού Power of Siberia, η πλήρης δυνατότητα του οποίου αναμένεται να φθάσει τα 38 bcm ετησίως μέχρι το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.