Το μεγάλο κόλπο της ρωσικής «μερικής επιστράτευσης»: Στα μετόπισθεν οι επιστρατευμένοι – Στην Ουκρανία οι ετοιμοπόλεμοι

Σταδιακά η ενσωμάτωση επιστράτων στον ρωσικό στρατό

Το μεγάλο κόλπο της ρωσικής «μερικής επιστράτευσης»: Στα μετόπισθεν οι επιστρατευμένοι – Στην Ουκρανία οι ετοιμοπόλεμοι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε- στο διάγγελμά του- μερική επιστράτευση στη χώρα αναφέροντας ότι «ο στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία» και όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν το “μεγάλο κόλπο” με τον τρόπο ανάπτυξης των δυνάμεων της θέλοντας όχι μόνο να κλείσει κάθε “τρύπα” αλλά και να επιτύχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Με την μερική επιστράτευση μέχρι και του αριθμού των 300.000 ανδρών ο ρωσικός στρατός πλέον θα μπορέσει να επεκτείνει τις δυνάμεις στην Ουκρανία χωρίς να έχει πλέον κάποιο “πρόβλημα” στο μέλλον την διεξαγωγή των επιχειρήσεων όπως σας είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ.

Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός και πως θα βοηθήσει τον ρωσικό στρατό στις επιχειρήσεις του.

Απλούστατα θα επιτρέψει την αποδέσμευση των υπηρετούντων στις ενεργές μονάδες της ρωσικής επικράτειας επαγγελματιών οπλιτών/αξιωματικών να προωθηθούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ρωσικός στρατός διαθέτει περίπου 500.000 χερσαίες δυνάμεις.

Εξ αυτών περίπου 200.000 έχουν με την μορφή του rotation υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή σε τμήματα των 60-80.000.

Με την ενσωμάτωση των (μέχρι) 300.000 επιπλέον στελεχών (να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία των επιστράτων αφορά πρώην συμβασιούχους οπλίτες) θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν από τα καθήκοντα στο εσωτερικό ετοιμοπόλεμες δυνάμεις ήδη υπηρετούντων.

Δηλαδή απλά δεν πρόκειται η Ρωσία να στείλει τους 300.000 (αν και εφ’όσο μπορέσει να απορροφήσει άμεσα αυτό τον αριθμό) αλλά να αντικαταστήσουν αυτούς που θα προωθηθούν στο μέτωπο

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των κληθέντων ανήκουν στις τρεις τελευταίες σειρές συμβασιούχων με τους αναλυτές να μιλούν για πραγματική επιστράτευση μόνο περίπου 100.000 σε αυτή τη φάση για λόγους Διοικητικής Μέριμνας ή να το πούμε πιο απλά μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι και σε στολές, και υλικά.

Επιπλέον αυτοί οι επίστρατοι δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ικανοί να βγουν στην πρώτη γραμμή, έστω σε μονάδες των μετόπισθεν πριν την παρέλευση ενός εξαμήνου.

Η εισροή των δυνάμεων αυτών όμως θα επιτρέψει να μπορούν να αναπτυχθούν στο ουκρανικό μέτωπο πάνω από 400.000 επαγγελματίες αν προστεθούν στις 300.000  και περίπου 100.000 οι επίστρατοι των δημοκρατιών του Ντονμπάς, της Χερσώνας της Ζαπορίζια και του Νικολάεφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι ήδη υπηρετούν από το Λουγκάνσκ και το Ντονμπάς περίπου 40.000 προσωπικό.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.