ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To «μπαλάκι» στην επόμενη κυβέρνηση ρίχνει ο Κ.Μητσοτάκης για τις κορβέτες του ΠΝ

Ερωτηματικά για το αν θα αποφασιστούν τώρα τα Spike NLOS ή και γι' αυτά θα αποφασίσουν οι επόμενοι...

To «μπαλάκι» στην επόμενη κυβέρνηση ρίχνει ο Κ.Μητσοτάκης για τις κορβέτες του ΠΝ

Για την επόμενη κυβέρνηση φαίνεται πως μετατίθεται η απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού αφού στο σημερινό ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε οι… αποφάσεις για τις κορβέτες να παραπεμφθούν στο 2023.

Πλέον η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και δύσκολα παίρνονται μεγάλες αποφάσεις.

Όσο για την απόκτηση των ισραηλινών συστημάτων Spike ΝLOS ούτε εκεί πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση ενώ ειπώθηκε πως η υπόθεση των ΜΕΚΟ επηρεάζεται από το μπάτζετ για τις κορβέτες.

Η κυβέρνηση πιέζεται πανταχόθεν για την πρόταση της Ficcantieri με τις ιταλικές κορβέτες που θα σώσει τα ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Ο Γ.Προκοπίου πιέζει για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καθώς έχει  συμφωνήσει με τους Γάλλους για να υπάρξει κάποιο υποκατασκευαστικό έργο.

Συγκριτικά και αντικειμενικά η πρόταση των Ιταλών συνολικά υπερισχύει σε πολλά σημεία της πρότασης των Γάλλων (με μεγαλύτερο εκτόπισμα και καλύτερα αντιαεροπορικά συστήματα, γενικά σκάφος πολλαπλών αποστολών που μπορεί να αντικαταστήσει με ασφάλεια τις S).

Και βέβαια γιατί οι Γάλλοι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα (και μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες και κορβέτες).

Ύστερα υπάρχει και το γεγονός ότι παίρνει ένα ναυπηγείο ένα κομμάτι από την ναυπηγική «πίτα».

Τι θα γίνει με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ούτως η άλλως δεν προβλέπονται ναυπηγικές κατασκευές.

Οι Γάλλοι δεν δίνουν ούτε τον πυρετό τους,  ίσως γιατί τον έχουν δώσει αλλού….

Και βλέπουμε ότι το πρόγραμμα των Belharra χάνεται στα τέλη τη νυν δεκαετίας αν υπάρξει και τρίτη Βelharra πριν το 2029.

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί έχουν αναλάβει την ναυπήγηση της νέας φρεγάτας του αμερικανικού Ναυτικού, της Constellation, που τους δίνει τεράστια assets.

Σε ότι αφορά το Spike NLOS οι αποκαλύψεις του pronews.gr για τον ισραηλινό εμφύλιο και την εμπλοκή κυβερνητικών αξιωματούχων στην προμήθεια «πάγωσα» την διαδικασία αλλά η οποία όμως δεν μπορεί να μένει «παγωμένη» επί μακρόν γιατί τα νησιά είναι κυριολεκτικά «γυμνά» εκτός αν η κυβέρνηση επιθυμεί ακριβώς αυτό να παραμείνουν «γυμνά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.