Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Yunus πλέει νότια της Χίου και πηγαίνει στο Κεντρικό Αιγαίο!

Η Άγκυρα προχωράει σε νέα κλιμάκωση εκμεταλλευόμενη την απραξία της Αθήνας

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Yunus πλέει νότια της Χίου και πηγαίνει στο Κεντρικό Αιγαίο!

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία καθώς το ερευνητικό Yunus (Γιουνούζ) απέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες από τα τουρκικά παράλια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται νοτίως της Λέσβου.

Προχωρώντας σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη NAVTEX  με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου!

Σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη σε τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Αυτό, την ώρα που παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Έβρο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ετοιμάζει ίσως -όπως όλα δείχνουν- νέα μεταναστευτική κρίση καθώς βολεύει και ο καλοκαιρινός καιρός.

Ο πλους του Γιουνούζ, στο Αιγαίο, προστίθεται σε όλες τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις με πτήσεις μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη και τα μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά.

Η Αθήνα σε όλα αυτά κάνει αυτό που κάνει πάντα, δηλαδή τίποτε.

Μάλλον, κάτι παρόμοιο θα επιλέξει να κάνει και με το Γιουνούζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.