ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τώρα η Βρετανία ζητά… εγγυήσεις από το Κίεβο για την χρήση των Challenger-2 στο πεδίο της μάχης

Οι φόβοι μετά τις απώλειες των Leopard-2

Τώρα η Βρετανία ζητά… εγγυήσεις από το Κίεβο για την χρήση των Challenger-2 στο πεδίο της μάχης

Οι απαιτήσεις που θέτει η Βρετανία για τη συντήρηση των αρμάτων μάχης Challenger-2 καθιστούν τη χρήση τους από τα ουκρανικά στρατεύματα πρακτικά αδύνατη, αναφέρει το InfoBRICS.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζει τώρα την απογοήτευσή του για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα άρματα του και τονίζουν οι βρετανοί ότι οι εγγυήσεις που δίνουν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου είναι ανεπαρκείς.

Τώρα η Βρετανία αναζητά εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι το Challenger-2 δεν θα εμπλακεί σε επικίνδυνες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, τα άρματα πρέπει να συντηρούνται και να μεταφέρονται υπό ειδικές συνθήκες, γεγονός που καθιστά αυτά τα άρματα μάχης την πιο ιδιότροπη μονάδα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αν και η Βρετανία ήταν η πρώτη που υποσχέθηκε τεθωρακισμένα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και απαγορευμένα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, τώρα υποχωρεί αθόρυβα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναζητά τώρα «εγγυήσεις» από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Ουκρανία που θα «διασφαλίσουν» ότι κανένα MBT «Challenger 2» (κύρια άρματα μάχης) που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα καταστραφεί ή θα συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Εκτός από τους ουσιαστικά αδύνατους κανόνες εμπλοκής, η Βρετανία ζητάει τα Challenger 2 να μην βρεθούν στην πρώτη γραμμή…

«Φανταστείτε την προπαγάνδα με ένα αιχμαλωτισμένο, άθικτο Challenger 2 που παρελαύνει στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας!

Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι», είπε Βρετανός αντισυνταγματάρχης.

Φαίνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «εκφράζει τώρα απογοήτευση» για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα Challenger 2, ενώ οι «εγγυήσεις» που δίνονται από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, θεωρούνται «απλώς ανεπαρκείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βρετανοί φοβούμενοι βαριές απώλειες, όπως αποδεικνύεται από τις καταστροφικές επιδόσεις των γερμανικών Leopard, που θεωρούνταν ως τα καλύτερα άρματα του ΝΑΤΟ η Βρετανία αναζητά τρόπους να περιορίσει τη χρήση τους ώστε να αποτραπεί το φιάσκο με τα Leopard.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.