ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Κ.Μητσοτάκης με 5ετή συμφωνία για τις βάσεις αλλά ο Α.Μπλίνκεν «στάζει μέλι» για την Τουρκία: «Ισχυρός εταίρος μας»

Ο Κ.Μητσοτάκης με 5ετή συμφωνία για τις βάσεις αλλά ο Α.Μπλίνκεν «στάζει μέλι» για την Τουρκία: «Ισχυρός εταίρος μας»

“Μέλι έσταξε” ο Α.Μπλίνκεν για την Τουρκία την ίδια στιγμή που στο πρόγραμμα του Ν.Δένδια δεν υπάρχει ούτε καν σύντομη συνάντηση αν και κατάφερε να τα πει με τους ομολόγους του της Γκάμπια, της Κόστα Ρίκα και της Γκαμπόν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με αφορμή τις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ο Αμερικανός ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά στο θέμα του Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε πως στη συνάντηση θα συζητήσουν και τα ζητήματα της Συρίας και του Καυκάσου και χαρακτήρισε την Τουρκία και τις ΗΠΑ ως «ισχυροί εταίροι και νατοϊκοί σύμμαχοι».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Άντονι Μπλίνκεν προέβησαν σε σύντομες δηλώσεις ενόψει της συνάντησης που πραγματοποίησαν σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.

Ο Τσαβούσογλου αφού σημείωσε μιλήσανε στο τηλέφωνο με τον Μπλίνκεν πολλές φορές ανέφερε,

«Ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία μας στο Αφγανιστάν και σε πολλά άλλα πεδία. Φυσικά θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε μαζί στο θέμα του Αφγανιστάν. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και σε άλλα πεδία».

Ενώ ο Μπλίνκεν επισήμανε πως πραγματοποιήσαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου πολλές φορές τους τελευταίους 9 μήνες και πρόσθεσε,

«Σήμερα έχουμε να μιλήσουμε πολλά πράγματα αλλά είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ισχυρή συνεργασία της Τουρκίας στο Αφγανιστάν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί εδώ».

Και όλα αυτά όταν είναι εν γνώσει των ΗΠΑ ότι αναμένεται συνάντηση Τουρκίας με Ρωσία για την προμήθεια ακόμα μιας συστοιχίας S-400!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη μάλλον και πάλι θα κάνει πως είναι Σάββατο και θα υπογράψει τη συμφωνία πενταετούς διάρκειας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.