ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τουρκία: Χειροπέδες σε οκτώ «κατάσκοπους» – Σχεδίαζαν την απαγωγή Ιρανού πρώην στρατιωτικού

Τουρκία: Χειροπέδες σε οκτώ «κατάσκοπους» – Σχεδίαζαν την απαγωγή Ιρανού πρώην στρατιωτικού

Η Τουρκία προχώρησε στην σύλληψη 8 “κατάσκοπων” που σχεδίαζαν την αρπαγή ενός Ιρανού πρώην στρατιωτικού αξιωματούχου που ζει σήμερα στη χώρα.

«Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην κοινή επιχείρηση του εθνικού οργανισμού πληροφοριών (MIT) και της τουρκικής αστυνομίας» που διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε αυτή η πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ο Ιρανός πρώην στρατιωτικός, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν, ζούσε στο Βαν, μια μεγάλη πόλη της ανατολικής Τουρκίας που απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο κατάσκοποι, ένας Τούρκος και ένας Ιρανός, που δρούσαν για λογαριασμό της Τεχεράνης. Οι υπόλοιποι έξι ήταν «ντόπιοι συνεργάτες» τους.

Η Τουρκία και το Ιράν διατηρούν στενούς οικονομικούς δεσμούς, όμως αντιπαρατίθενται σε άλλα μέτωπα, όπως στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας εργαζόμενος στο ιρανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για τη δολοφονία ενός Ιρανού αντιφρονούντα στην Τουρκία, το 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.